Kutyapanzió: Álom a kutyusnak, de a gazdinak is

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2024.07.31. 11:48

Komoly fejtörést okozhat a nyáron, vajon mihez kezdjen a család, ha nyaralni indul, és nem feltétlenül vinné magával kutyusát. Szerencsére egyre több kutyabarát vízpart és szállás hirdeti magát Magyarországon és külföldön is, de sokan inkább szakemberre bízzák házi kedvenceiket. A Győrben és környékén működő kutyapanziók kitűnő megoldást jelenthetnek.

Fekete Anita mindig is imádta az állatokat, korábban 25 évig lovasoktatóként dolgozott, de aztán úgy döntött, több időt töltene a családjával, a gyerekeivel. Szomszédja ötlete nyomán aztán mégsem szakadt el az állatoktól, kutyanapközit és -panziót alapított Győrújfalun, egy természetközeli helyen, ahol ő maga, családjával is él. „Nekem mindenem az állatok, ugyanúgy szeretem őket, mint a családomat, nálunk ez jellemző, a családias légkör, itt nincsenek kedvenc vagy kevésbé kedvenc kutyák, itt mindenki egyenlő, mindenki egy külön egyéniség, mindenkivel ugyanannyit foglalkozunk” – mondta a Győr+ stábjának Fekete Anita.

„Előzetesen minden kutyusról információkat kérünk, elvárás az oltások megléte, illetve magunk is feltérképezzük őket, hogyan kell bánni velük, mennyire viselkednek vagy érzik jól magukat más kutyák társaságában, ezen kívül fontos, hogy a családias légkör fenntartása érdekében egyszerre legfeljebb 10 kutyust fogadunk a panzióban” – tette hozzá a Cseppke Kutyapanzió és Kutyanapközi vezetője.

„Nyáron mindig teltházzal működünk, sok a visszatérő vendég, hamar híre ment az itt uralkodó családias hangulatnak, vannak kutyusaink még Ausztriából is, ha családlátogatásra jön a gazdi, nálunk helyezi el a kedvencét, eddig a 21 nap volt a csúcs, amit nálunk töltött egy kutyus” – fogalmazott a szakember. ”Egész évben nyitva vagyunk, azon kívül, hogy odafigyelünk, hogy mi magunk is kipihentek legyünk, folyamatosan a kutyusokkal foglalkozunk, ebben a férjem és a gyerekeim is sokat segítenek” – mondta Fekete Anita.

”A mostani kánikulában extra szolgáltatások is járnak a kutyusoknak, naponta ötször futtatjuk őket, játszunk velük, pancsolhatnak is, napközben pedig légkondicionált helyiségben pihenhetnek, még nagyobb figyelmet kapnak a hőségben, mint máskor, pedig itt nálunk aztán minden nap a kutyusok körül forog” – zárta szavait a kutyapanzió-vezető.            

Kapcsolódó témák: #állatvédelem | #kutya | #színes |