Gázszivárgás miatt zárták le a Rónay Jácint utca egy szakaszát

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2024.07.31. 14:02

Máthé-Tóth Péter, Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezetének igazgatója közleményben tájékoztatta lapunkat arról, hogy gázvezeték szivárgást észleltek a Rónay Jácint úton a Kálóczy tér közelében.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint a hiba feltárását és a vezeték javítását 2024. július 31-én, szerdán megkezdték.
„Mivel a vezeték, illetve a lokalizált hiba az úttest középső területén helyezkedik el, ezért a munkaterület környezetében a kétirányú forgalom nem tartható fenn. A félpályás útlezárást úgy lehet biztosítani a személyautók és a kisteherautók számára, hogy a forgalmat az ideiglenesen kiszélesített úttestre tereljük.  

A félpályás útlezárás mellett azonban a helyi autóbusz forgalom azonban nem fér el, ezért a 6-os, 9-es és 29-es autóbuszok terelőúton közlekednek. A kerülőúton közlekedő autóbuszok nem érintik a Vas Gereben utca, Dunapart Rezidencia, Dunakapu tér, Rónay Jácint út nevű megállóhelyeket.

A Rónay Jácint úti korlátozás várhatóan augusztus 12-ig lesz érvényben, amennyiben nem következik be váratlan esemény a gázvezeték javítása során.

Sajnos nehezíti Révfalu közlekedését, hogy tervezett szennyvíz vezeték rekonstrukció zajlik a Rónay Jácint út közelében a Kálóczy téren teljes útlezárás mellett” – áll a közleményben.

A Rónay Jácint úti terelésről a Volánbusz oldalán lehet olvasni.

Kapcsolódó témák: #Győr | #terelés | #útlezárás |