Történelmi séta Ménfőcsanakon

Németh Janka Fotó: Győr+ TV
2024.07.31. 18:33

Ménfőcsanak új programlehetőséggel csalogatja az érdeklődő sétálni vágyókat: sétafüzettel indulhat útnak és fedezheti fel a városrész történelmi zeg-zugait az, aki ide látogat.

Ménfőcsanak városrész sok érdekességet és kulturális kincset rejt, amit sokan nem ismernek. A hely népszerűsítése céljából jött létre itt is az úgynevezett sétafüzet, amely kis térképként szolgál a természetbarátoknak. Győr számos városrészében is működik már ilyen program, így a turistáknak és a helyi lakosoknak egyaránt lehetőségük nyílik felkutatni a városrészek nevezetességeit, műemlékeit, meghatározó épületeit.

Dr. Laczkovits-Takács Tímea, alpolgármester, a körzet képviselője elárulta, hogy a vállalkozó túrázókat jutalomban is részesítik egy ilyen séta teljesítése után a művelődési házban.

„Egy kis feladat is kapcsolódik a programhoz. Aki ezeket kitölti, és itt bemutatja a helyi művelődési házban, egy kis könyvjutalommal is jutalmazzuk. „

A sétaútvonal különböző megállói tehát mind műemlékek, vagy történelmi nevezetességek, amelyekhez érdemes ellátogatni. A feladatok évszámok, idézetek kiegészítéséből áll, ami végigvezeti az érdeklődőket egy helytörténeti sétán.

A feladatlap és a füzet elérhető online, letölthető a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér honlapján, valamint a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Ménfőcsanaki Fiókkönyvtárában papírformátumban is rendelkezésre áll.

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka