Gigászi tüzijátékra készülnek augusztus 20-án

Győr+ Illusztráció: Pixabay
2024.08.01. 13:01

A Magyar Nemzet értesülései szerint ezelőtt soha nem látott méretű ünnepségre készülnek az állami ünnepünkön.

Mint írják: „Idén négynapos rendezvénysorozattal készülnek a szervezők Magyarország születésnapjára, az államalapítás ünnepére. Az augusztus 20-i hosszú hétvége miatt már augusztus 17-től, szombattól elkezdődnek majd a programok. A Szent István-nap rendezvénysorozat keretein belül a szervezők összesen 19 helyszínen várják az érdeklődőket a megszokott minifesztiválokkal, zenei, kulturális és gasztronómiai programokkal.”

Minden eddiginél nagyobb tűzijátékra számíthatunk

A nap fő attrakciója 21.00-kor kezdődik, a látványos tűz és fények játéka. A Magyar Nemzet információi szerint, az idei minden idők leglátványosabb tűzijátéka lesz.

Az eddigi 4,3 helyett több mint öt kilométer hosszan lehet majd nézni a Duna mentén. Ezúttal a látványterület a Petőfi hídtól egészen a Margit-sziget közepéig tart majd, és a tavalyi kettő helyett három belvárosi hidat is érint, vélhetően idén is fognak majd látványelemeket indítani a Duna két partját összekötő műtárgyakról.  A műsort idén is híres magyar zeneszerzők alkotásai és jól ismert népdalok kísérik majd.

A Szent István-napi rendezvénysorozat garantált kikapcsolódást jelenthet azok számára, akik a zenei programok miatt látogatnak ki a különböző helyszínekre, hiszen számtalan zenés produkció és ingyenes koncert várja majd a kilátogatókat. 

A szervezők kiemelt programokkal készülnek azok számára is, akik gasztronómiai élményekre vágynak, ugyanis a Vörösmarty téren idén is megrendezik majd a Csárdafesztivált is, az esemény célja pedig, hogy a leghíresebb magyar csárdák elhozzák majd legkedveltebb ételeiket a fővárosba. A Lánchídtól a Döbrentei térig kap helyet a Magyar Ízek Utcája, amely a korábbi évekhez hasonlóan a Kárpát-medence gazdag gasztrokultúráját mutatja majd be” – írja a Magyar Nemzet.

Kapcsolódó témák: #belföld | #tüzijáték | #ünnep |