Az EB fagylalt után Olimpiai fagyi is készült Győrménfőcsanak legnépszerűbb fagyizójában. Felsődiósi István, fagylaltmester számára nincs lehetetlen, mindig megtalálja az ízek kavalkádjában azt, ami a legjobban kifejezi az adott eseményt.
Felsődiósi István az EB-re egy málna-pisztácia-fehércsokoládé kombinációjú hűsítő finomságot álmodott meg, most azonban, ahogy mindenki a világon ő is olimpia lázban ég, így nem volt kérdés az újabb különlegesség.
Az ötkarikás fagylalt minden olimpiára jellemző értéket és érzelmet magában foglal a megálmodója szerint: a kefir fanyarsága jelzi, hogy a világversenyen nem mindig sikerül minden tökéletesen, ugyanakkor a színezett fehércsoki és a málnás-lekváros betét a croissant ízzel együtt a boldogságot és a sikert tükrözi.
“Az olimpia a világ legnagyobb sporteseménye, öt kontinens versenyzői vesznek részt, mindenki sokszínű. Nehéz volt ezt fagyiban összerakni, mert közben figyelni kellett Franciaország nemzeti színeire és ételeire is, amiket meg tudunk villantani ebben a fagylaltban.”– kezdte beszámolóját István, aki elmondta, hogy kétfajta fagylaltból ötvözte az ötkarikás ízt.
“Francia corissantból és kefirből raktuk össze, erre tettünk még egy spirulával színezett fehércsokoládét, amivel próbáltuk a nemzeti színt is belecsempészni. Ebbe raktunk még málnalekvárt, amiben a robbanós cukor a katarzist jelenti. Ezzel azt szerettük volna jelképezni, hogy olyan pezsgő érzést kelt, mint amikor egy sportoló érmet szerez. Ezt az egészet pedig megfejeltük pirított makadámdióval, ami egy roppanós elemet visz a fagyiba. A kefir egy kicsit savanyú, ez az esetleges kudarcokat jelzi a játékokon, hiszen nem mindig csak édes az olimpia.”- hangsúlyozta a fagyizó tulajdonosa.