Első hazai NBI-es meccsén kikapott az ETO

Győr+ Fotó: O.Jakócs Péter
2024.08.02. 21:02

Az újonc Győr 3-0-ra kikapott a vendég Debrecentől a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

 A hajdúsági csapat ezzel a meccsel kezdte az NB I-es szezont, mivel az első fordulóra kiírt, címvédő Ferencváros elleni találkozóját elhalasztotta a városban rendezett fesztivál miatt.

A győriek egyelőre két vereségnél tartanak, a nyitókörben a szintén újonc Nyíregyháza vendégeként kaptak ki 2-1-re.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
ETO FC Győr-Debreceni VSC 0-3 (0-0)
Győr, 4000 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Domingues (55.), Bárány (60.), Silue (85.)
sárga lap: Lagator (47.)

ETO FC Győr: Ruisz – Vera, Bitri, Boldor, Csontos – Anton (Bánáti, 64.), Tóth R. (Lukic, 81.) – Gavric (Diarra, 64.), Skvarka, Bumba – Krivokapic (Farkas B., a szünetben)

Debreceni VSC: Megyeri – Stojkovic, Lagator, Pellumbi, Ferenczi – Ojediran, Szűcs – Vajda (Szécsi, 71.), Dzsudzsák (Dreskovic, 77.), Domingues (Sagojan, 86.) – Bárány (Silue, 77.)

Az első félidőben a hazaiak birtokolták kevesebbet a labdát, ennek ellenére a kapura ők voltak veszélyesebbek, de a szünetig egyik csapatnak sem sikerült gólt szereznie. Érdekes, ritkán látható jelenetből azonban így sem volt hiány, a 38. percben ugyanis a debreceniek kapuján lévő hálót kellett megjavítani, mert a bal felső saroknál elengedett. A létrával érkező pályamunkásnak egy perc alatt sikerült rögtönzött megoldással a kapuvashoz rögzítenie a hálót, így rövid kényszerszünet után folytatódhatott a játék.

A fordulás után aztán öt perc alatt kétszer volt eredményes a vendégegyüttes, ami hidegzuhanyként hatott a hazai szurkolókra: előbb Domingues használta ki Ruisz kapus rossz helyezkedését, majd Dzsudzsák nagyszerű beadását bólintotta a kapuba Bárány.

Innentől kezdve a hajdúságiak átadták a kezdeményezés lehetőségét a Győrnek, berendezkedtek az állás megőrzése céljából a biztos védekezésre, majd öt perccel a vége előtt a csapatban ezen a meccsen bemutatkozó, csereként beállt Silue góljával végleg eldöntötték a három pont sorsát.

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |