Útra kelt a kajak-kenu válogatott első fele

MTI Fotó: MTI/Kovács Tamás
2024.08.03. 12:34

Szombaton újabb nagyobb magyar küldöttség utazott el a párizsi olimpiára, a Wizz Air-gép fedélzetén több olimpiai bajnok is utazott.

Útnak indultak a két kajak négyes tagjai, köztük a kétszeres ötkarikás bajnok Csipes Tamara és a Tokióban K-1 200 méteren győztes Tótka Sándor. A kajak-kenu válogatott másik fele vasárnap utazik, a sportági versenyek kedden kezdődnek a Vaires-sur-Marne-i pályán.

A szombati magyar küldöttség tagja volt az olimpiai ötödik tekvondós, Salim Omar is, továbbá úszó és atléta is helyet foglalt a járaton.

Mivel a magyarországi időzónához képest Franciaországban nincs  időeltolódás, mindenki igyekszik a neki megszokott helyszínen megoldani a felkészülés finisét, nincs szükség különösebb akklimatizációra, ezért a sportolók a versenyük előtt csak pár nappal utaznak Párizsba.
“Többen korábban tesztversenyen ismerkedhettek a helyszínekkel, körülményekkel, így tettek többek között a kajak-kenusok is, akik nem az olimpiai faluban, hanem a versenypályához közel foglaltak maguknak szállást” – írta a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja.

Kapcsolódó témák: #olimpia | #párizs2024 |