Majdnem kinyírtuk a házibulit

Nagy Roland Fotó: MTI/Illyés Tibor
2024.08.04. 17:38

Biztos, hogy voltak már néhányan olyan házibuliban, ahol a házigazda srácnak tetszett az osztály legszebb lánya, mindent megtett azért, hogy lenyűgözze. Jó volt a zene szól, fantasztikus a hangulat. Aztán a lány mégis a véletlenül meghívott, ismeretlen fiúval távozott kéz a kézben. Az ismeretlen fiú, ebben az esetben mi voltunk, a magyar kézilabda válogatott, a másik pedig a francia csapat.

De a sztori nem így végződött: bulit szervező srác “vesztett helyzetben” feltett egy vadiúj lemezt, megmutatta, hogy tud táncolni is, és a csaj a nyakába borult.

Ha nem a magyar válogatottat győzték volna éppen le a hazaiak, akkor azt mondanám ez a kézilabda mérkőzés, a francia-magyar csoportmeccs volt az olimpia legnagyobb házibulija. De nem olyan, mint amelyik szinten Párizsban játszódott a nyolcvanas évek elején Sophie Marceauval a főszerepben, hanem az a “ház oldalát is kirúgjuk” fajta. Amikor csak felhangzott a nézőtéren a “Ria!Ria!Hungária!” azonnal elnyomta többszörös hangerővel az egész csarnokban zengő “Allez les Bleus!” vagyis a hazai drukkerek “Hajrá Kékek!” kiabálása. És ha ez nem lett volna elég, az a DJ, aki már a korábbi kézimeccseken is fantasztikus hangulatot teremtett, ezúttal is az őrület határáig izzította a tömeget, akik űzték-hajtották a francia válogatottat, több ezren végigtáncolták, énekelték, tapsolták a meccset.

Párizs, 2024. augusztus 4. Ilic Zoran (j) és a francia Karl Konan a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornája B csoportjának utolsó fordulójában játszott Magyarország – Franciaország mérkõzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. augusztus 4-én. MTI/Illyés Tibor

Persze a hangerővel elnyomott magyar tábort és a csapatot ez cseppet sem érdekelte, a drukkereink szurkoltak, ahogy bírtak, a válogatott pedig szorult helyzetben sem adta fel. A félidei 8-11, vagyis a háromgólos hátrány után a második félidő harmadánál egyenlítettünk (16-16), majd a vezetést is átvettük. Fantasztikus játékot mutatott ekkor Chema Rodriguez együttese, de a hajrára új erőre kapott Franciaország, akik a pokoli hangulatból erőt merítettek és 24-20-ra legyőzték a mieinket. Magyarország búcsúzott az olimpiától.

Nem mellékesen a párizsi olimpia – a szervezők részéről –  egyik legmeghatóbb gesztusa is ezen a meccsen történt: A szünetben több száz önkéntes vonult fel a tapsoló nézők előtt, akiknek az ünnepléssel köszönték meg a nélkülözhetetlen munkájukat.

A Győr+ Média képviseletében Nagy Roland a helyszínről tudósít, neki Bánhidi Bence értékelte a mérkőzést. Az interjú visszahallgatható itt:

Korábban írtuk: