Helyenként előfordulhatnak záporok, de jön vissza a meleg

Győr+ Fotó: Pixabay
2024.08.05. 06:09

Az mögöttünk lévő éjszaka hozott némi felfrissülést, ma még viszonylag kevés lesz a napsütés, de hét közepétől ismét visszatér a kánikula...

Hétfőn a napos időszakok mellett többfelé erősen megnövekszik a felhőzet, és több tájegységünkön is kialakulhatnak futó záporok, zivatarok, de helyenként hevesebb viharok is lecsaphatnak. Egy-egy erősebb zivatar felhőszakadással, apróbb szemű jéggel, valamint viharos széllökésekkel elsősorban helyenként az ország északkeleti harmadán, valamint elszórtan nyugaton fordulhat elő. Sokfelé élénk, néhol erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Reggel általában 10 és 19, délután 24 és 32 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden már országszerte sok napsütésre számíthatunk, de a Dunától keletre, illetve a nyugati határhoz közeli tájakon időnként gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, viszont legfeljebb csak északkeleten alakulhat ki elszórtan egy-egy kisebb futó zápor. Helyenként élénk lesz az északi-északnyugati szél. Reggelre felfrissül a levegő, majd délután 25-31 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szerdán túlnyomóan napos időben lesz részünk, az időnként megjelenő kisebb felhőkből számottevő csapadék sehol sem várható. Csak néhol élénkülhet meg a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul.

Csütörtökön a napsütést már gyakrabban zavarhatják felhők egy gyenge hidegfront hatására, és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északnyugatira forduló szél. Azonban ez a hidegfront lehűlést nem hoz, délutánra 29 és 37 fok közé melegedhet a levegő.

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, kánikulában lesz részünk. Egy-egy frissítő zápor csak elvétve fordulhat elő. – írja az idokep.hu.

Egy gyenge hidegfront kellemetlen tüneteket okozhat a frontérzékenyeknek. A parlagfű-allergiások pedig készüljenek fel az allergiás tünetek megjelenésére. Tapasztalhatnak orr-, szem- és szájnyálkahártya-viszketést, orrfolyást vagy tüsszögést is. A légnyomás csökken. – olvasható a hazipatika.com oldalon.

Kapcsolódó témák: #időjárás | #nyár |