A sport igenis szebbé teheti a világot!

HAK Fotó: M4 Sport videó
2024.08.05. 06:43

Rengeteg támadást kap az idei Párizsi olimpia, amelyekkel kétségtelen, hogy foglalkozni kell. Viszont a sport számos nagyszerű és felemelő pillanatot hoz, ezek pedig erőt adhatnak mindenkinek, akik látják és válaszok lehetnek arra, miért is olyan csodálatos a sport.

A sportolás megtanít arra is, hogy közösségben élve igenis vannak olyan szabályok, amelyeket meg kell tartani, mert csak így lehet megóvni azt az eszmét, amelyet mondjuk egy olimpia képvisel.

Az egyik ilyen a sporszerűség, amelyet tanulni is lehet, de leginkább a személyiségből is fakad. Egy sportoló személyiségének felépítése pedig sok-sok szakember áldozatos munkájának eredménye és nyilván az sem mindegy, otthonról mit hozott az illető.

Az olimpia négy évente a sport ünnepe. Ünnepelni pedig együtt, közösen a legjobb. Az ellenfelek soha nem ellenségek! A modern sport pedig olyan, ahol sok-sok nemzet sportólói egy klubcsapatban játszanak, így jobban ismerik egymást, mint korábban. Az olimpián sokszor csapattársak néznek egymással farkassszemet a különböző válogatottakban. Hogy ez közelebb hozza-e egymáshoz a sportolókat, azt csak sejteni lehet, viszont tény: vigyázni kell, vigyázni kellene egymásra. Mert sérülés ugyan bármikor előfordulhat, ám egyáltalán nem mindegy, hogy reagálnak rá a sporttársak.

A magyar női kézilabdaválogatottal egy csoportban (B-csoport) szereplő brazil válogatott játékosa Araujo az Angola elleni meccsen megmutatta, hogy a sportszerűség az egyik legfőbb erénye egy sportolónak!

Történt ugyanis, hogy az angolaiak kiválósága Albertina Kassoma a második játékrész 36. pecében sérülést szenvedett.

Az angolai stáb segítségére először a brazilok kapusa sietett, Kassoma az ő vállába is kapaszkodott, hiszen nem tudott a bal térdére nehezedni. Már ez is szép jelenet volt. Ekkora érkezett Araujo, aki felkapta a sérült Kassomat, és az angolai kispadhoz vitte ellenfelét.

A brazil válogatott egyébként nagyon simán, 30–19-re győzött, Angola pedig elköszönt az olimpiától. Viszont nagyon valószínű, hogy ez az összecsapás nem az eredményről lesz emlékezetes, hanem hogy ismét megmutatta: a sportszerűség mindennek feletti, és hogy a sportban nem elenségek, hanem ellenfelek vannak, akik tisztelik egymást!

Az esetéről az M4 Sport videója ITT tekinthető meg!

Kapcsolódó témák: #olimpia | #párizs2024 |