Rablási kísérlet után tovább garázdálkodott a férfi

Győr+ Illusztráció: Depositphotos.com
2024.08.05. 07:40

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki az utcán megpróbált kirabolni egy férfit, majd azzal kötött bele egy másik férfiba, hogy köze van a feleségéhez.

A vádirati tényállás szerint a férfi tavaly novemberben egy reggeli időpontban Győrben odalépett egy utcán dohányzó férfihoz, és felszólította, hogy adja neki a pénzét. Mivel a sértett nem adott pénzt, a férfi megütötte a sértettet és megfenyegette, hogy megöli, ha nem adja oda a pénzét.

A sértett elfutott a helyszínről úgy, hogy futás közben segítségért kiabált, hogy ki akarják rabolni. A férfi futva követte egy buszmegállóig, ahol egy harmadik férfi fogta meg a karját és kérdezte meg tőle, hogy mit csinál. Az elkövető ekkor elgyalogolt onnan.

Néhány perccel később a férfi odament egy utcán parkoló autóhoz, bekopogott az ablakon, majd közölte az autóban ülő férfival, hogy szexuális kapcsolata van a feleségével. Ekkor a férfi és a fia megkérdezték tőle, hogy normális-e, nem keveri-e össze őket valakivel, illetőleg megkérték, hogy hagyja őket békén.

A vádlott azonban ekkor apára és fiára támadt: ököllel megütötte az apát, aki a földre esett, majd megrúgta a fiát, aki édesapja védelmére kelt.

A vádlottat végül a sértetteknek sikerült lefogniuk és visszatartaniuk a rendőrség kiérkezéséig.

Az ügyészség az elkövetőt rablás bűntettének kísérletével és garázdaság vétéségével vádolta meg. Vele szemben tíz év szabadságvesztés is kiszabható.

Az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség

Illusztráció: Depositphotos.com