Exkluzív: Nagy Roland az olimpiai meccsek hangulatáról is mesélt

HAK Fotó: Marcali Gábor
2024.08.05. 10:55

A Győr+ Média munkatársa, Nagy Roland már a harmadik olimpiáján vesz részt. Ez egy sportolótól is szép eredmény, nem még egy városi média munkatársától. Szóval Roland ott van Párizsban, a sport legnagyobb ünnepén, s bizony átéli azokat a pillanatokat, amelyeket mi csak a tv képernyőjén keresztül láthatunk. Viszont beszámolói alapján egy kicsit közelebb érezhetjük magunkhoz az idei olimpiát is.

Ahogy az már megszokhatták az olimpiák alatt, Nagy Roland a Győr+ Rádióban is rendszeresen jelentkezik, augusztus 5-én reggel is beszélgetett vele a Juice két műsorvezetője: Bajzát Zsuzsi és Orosz Sanyi.

„Pörög az olimpia Párizsban! Ahol én voltam sporteseményeken, ott mindenhol teltház és remek hangulat volt”kezdte Roland, akinek már van összehasonlítási alapja, hiszen ahogy fentebb is írtuk, már a harmadik olimpián dolgozik. Rió és Tokió után most az európai sporthangulatba is belekóstolt, s ahogy mesél róla, bizony ízlik neki.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

„Amit a vasárnapi férfi kézilabda mérkőzésen a francia szurkolók műveltek, az elképesztő volt. Nem is tudtam eldönteni, hogy kézimeccsen vagyok, vagy egy fesztviálon. A kézilabda meccsek mellé itt valami hihetetlen körítés tesznek. Egy nagyon profi DJ csinálja a hangulatot, mexikói hullám, közös éneklés, táncolás van. Vannak a helyszínen hangulatfelelősök is, akik segítenek a tombolásban. Tegnap ennek kicsit mi magyarok ittuk meg a levét, mert a magyar szurkolókat érthetően elnyomták. Sajnos nem tudtuk elrontani a házibulit, a férfi kéziseink kiestek. Szomorúan is voltak, de megfogadták, hogy szerepelnek még olimpián. Azt hittem, hogy ez a fajta buli, a körítés egy kicsit sok lesz nekem, de most már azt mondom, hogy belefér… Akkor is, ha egy kicsit átírtak minden eddigi szabályt. ” – mesélte Roland a sajnos számunkra rosszul végződő kézilabda meccsről, hiszen a franciák 24-20-ra legyőzték a mieinket, így Magyarország búcsúzott az olimpiától.

Az augusztus 5-e magyar szempontból egy kicsit csendesebben telik, így Roland azt tervezi, hogy a Bajnokok parkjába látogat el. Az érmesekkel lehet ilyenkor találkozni, s szerencsére magyar érmesek is kaptak meghívást. Persze ez nem szorosan sportesemény, de örömteli, és a hangulat is mindig jó.

Nagy Roland a rádiós bejelentkezésben egyébként beszélt még Hámori Luca szombati mérkőzéséről is, amely vélhetően nem ért véget a szorítóban. Biztos, hogy lesz még visszhangja annak a döntésnek, hogy az algériai Iman Helif indulhatott az olimpián.

Hallgassák vissza a beszélgetést, higgyék el, érdemes!
Kapcsolódó témák: #olimpia | #párizs2024 | #patent |