Támogatást igényelhetnek a hazai zenés-táncos szórakozóhelyek és alkalmi vendéglátó üzletek

Győr+ Illusztráció: depositphotos.com
2024.08.05. 11:18

Összesen közel 300 millió forint értékű támogatást hívhat le mintegy 200 vidéki alkalmi vendéglátó üzlet és további 100 vidéki zenés-táncos szórakozóhely. Az üzletenként igényelhető, egymillió forint vissza nem térítendő támogatás immár a harmadik eleme a Magyarország Kormánya által a vidéki vendéglátóhelyek számára indított, 13 milliárd forint értékű támogatási programnak. A támogatási program további őszi ütemeiben a kávézók, a büfék, az italüzletek és a bárok adhatják majd be igényeiket.

Az érintett vidéki alkalmi vendéglátó üzletek és zenés-táncos szórakozóhelyek augusztus 5-től szeptember 5-ig pályázhatnak.  Az üzletenként igényelhető 1 millió forintos forrást – a korábbi szakaszoknak megfelelően − korszerű konyhatechnológiai eszközök beszerzésére, energiahatékony és gazdaságos üzemelést támogató fejlesztésekre, a mindennapi működéshez szükséges kisebb eszközök vagy készletek beszerzésére igényelhetik, valamint felhasználhatják nagyobb beruházásokhoz is.

A támogatás immár a harmadik eleme a Magyarország Kormánya által kiírt Vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének növelése című programjának, amelynek célja, hogy mérsékelje a hazai turizmus területi koncentrációja következtében a vidéki szolgáltatókat érintő versenyhátrányt. Emellett a turizmus ágazat digitalizációjának további erősítése érdekében a jelentkezést minimális adminisztráció mellett a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) rendszeréből indíthatják a pályázók, amelyben ügyfélszolgálat is segíti őket. A programmal kapcsolatban további információk és a részletes pályázati kiírás elérhető a kisfaludyprogram.hu online oldalon. Az Ügyfélszolgálatot pedig a +36 1 550-1855-ös telefonszámon hívhatják az érdeklődők, illetve e-mailben is elérhetik, a [email protected] e-mail címen keresztül. 

Újabb jelentős kormányzati segítség a turizmusnak

Magyar Turisztikai Ügynökség és a szolgáltatók javaslata alapján a Magyar Kormány 15 milliárd forintos keretösszegű, A turizmus fejlesztését és versenyképességének erősítését célzó ágazati támogatási program indításáról határozott. A korábbi sikeres pályázatokra építve ismét vissza nem térítendő támogatást hívhatnak le egyes területek. A forrásokat a vidéki vendéglátó üzletek energiahatékonyságát célzó beruházásokra és eszközbeszerzésre, a Tourinformok korszerűsítésére és a hagyományos kávéházi cigányzene megőrzésére és népszerűsítésére lehet fordítani. A széleskörű programok hozzájárulnak a hazai vidéki gazdaság élénkítéséhez, a vidéki Magyarország turisztikai szolgáltatási színvonalának emeléséhez, a szolgáltatási paletta szélesítéséhez.

Szöveg: MTÜ
Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #MTÜ | #támogatás | #vendéglátás |