Kellemes nyári időre számítsunk

Győr+ Illusztráció: Pixabay
2024.08.06. 06:37

A felfrissülést hozó éjszaka után igazán kellemes nyári napra kell készülnünk, de a kánikula már ismét közeledik.

Kedden országszerte sok napsütésre számíthatunk, de a Dunától keletre, illetve a nyugati határhoz közeli tájakon időnként gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, viszont legfeljebb csak északkeleten alakulhat ki elszórtan egy-egy kisebb futó zápor. Helyenként élénk lesz az északi-északnyugati szél. Reggelre felfrissül a levegő, a legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 17 fok között alakul. Délután 24 és 31 fok közötti maximumokra számíthatunk.

Szerdán túlnyomóan napos időben lesz részünk, az időnként megjelenő felhőkből egy-egy gyenge zápor legfeljebb a nyugati határ közelében fordulhat elő. Csak néhol élénkülhet meg a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul.

Csütörtökön fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. Helyenként nyugaton, északnyugaton és északon fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Több tájegységünkön megélénkül a nyugati-északnyugati szél. Délutánra 29 és 37 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, egy-egy frissítő zápor, esetleg zivatar csak elvétve fordulhat elő. Helyenként élénk lesz a nyugatias szél. A csúcshőmérséklet 31 és 37 fok között alakul. 

Szombaton időnként felhők zavarhatják a napsütést, de csak néhol alakulhat ki átmeneti jelleggel zápor. Az élénk, helyenként erős északnyugati szélben 30-37 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban. – írja az idokep.hu.

Kapcsolódó témák: #időjárás | #nyár |