Fantasztikus fotó: két srác, három olimpiai érem

HAK Fotó: MTI/Illyés Tibor
2024.08.06. 07:09

A párizsi Trocadérón kialakított Bajnokok Parkjában köszöntötték augusztus 5-én az érmeseket, köztük a magyar úszókat és a párbajtőr csapatot is. Kós Hubert és Milák Kristóf közös képe különösen szívet melengető.

Az tünnepelt bajnokok között volt a 200 méter háton győztes Kós Hubert, valamint a 100 méter pillangón arany-, 200-on ezüstérmes Milák Kristóf, illetve a párbajtőrözők csapatversenyében aranyérmes Siklósi Gergely, Koch Máté, Andrásfi Tibor és Nagy Dávid.

Milák Kristóf és Kós Hubert pedig összeállt egy közös képre. Ez önmagában nem is lenne meglepő, ám a fotón két srác és három érem látható: kettő arany és egy ezüst.

Két fiatal férfi, akik külön-külön személyiségek, így a felkészülésük is másként zajlott. Huberttel kevesebbet foglalkozott a közvélemény, míg Kristóf mindennapjait reflektorfény próbálta követni. Két zseniális úszó, akik mindent megtettek azért, hogy Párizsban is megmutassák: a magyarokkal még mindig számolni kell!

Ennek a két fiatal srácnak a szeme úgy csillog, hogy abba öröm belenézni, még így fotókon keresztül is. Mert bennük van minden: a sok-sok lemondás, a rengeteg munka és az a fajta csibészség is, ami egyszerűen kell egy sportolótól. Hubert szerénysége példaértékű, Kristóf zárkózottságát pedig meg kell érteni. Mindketten zsenik a medencében.

A két úszó szerzett három olimpia érmet! Nem csak övék a dicsőség, hanem Magyarországé is. Mert a sport egy közösséget formáló erő, amely összetart. Szurkolni valakiért, látni az örömöt, látni az éremátadót és olyankor hallani a himnuszunk, igenis felemelő.

Köszönjük srácok! Kristóf, a mosolyt külön is! Los Angelesben újra látni szeretnénk mindkettőtöket!

Kapcsolódó cikkeink:
Kapcsolódó témák: #olimpia | #párizs2024 |