Olimpia összefoglaló – augusztus 6., kedd

Győr+ Illusztráció: Depositphotos.com
2024.08.06. 08:40

Folyamatosan frissülő cikkünkben mutatjuk a magyar olimpiai csapat programját és eredményeit.

A női kézilabda-válogatott után a női vízilabda-válogatott sem játszhat éremért a párizsi olimpián:

A magyar női kézilabda-válogatott nem jutott a legjobb négy közé a párizsi olimpián, miután a keddi negyeddöntőben hosszabbítás után kikapott a svéd csapattól. Az Audi ETO KC játékosa, Győri-Lukács Viktória könnyek között nyilatkozott.

A Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra, valamint a Pupp Noémi, Fojt Sára kajak páros is bejutott a középfutamba 500 méteren a párizsi olimpián.

Az Adolf Balázs, Hajdu Jonatán kenu kettes a második helyen ért célba a reményfutamában 500 méteren, ezzel középfutamba jutott a párizsi olimpián.

A Kiss Ágnes, Nagy Bianka duó megnyerte reményfutamát a kenu kettesek 500 méteres versenyében, ezzel biztosította helyét a középfutamban a párizsi olimpián.

Lévai Zoltán a negyeddöntőben szoros mérkőzésen kikapott, így már csak a vigaszági folytatásban reménykedhet a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájában a párizsi olimpián.

Jól kezdett, de végül nem tudott fináléba jutni Bánhidi-Farkas Petra a női távolugrók selejtezőjéből kedden a párizsi olimpián.

Szoros versenyben harmadik lett előfutamában a Pupp Noémi, Fojt Sára páros K-2 500 méteren, így legközelebb kora délután a reményfutamban száll vízre a párizsi olimpián.

Lévai Zoltán első mérkőzésén legyőzte török ellenfelét és bejutott a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájának negyeddöntőjébe a párizsi olimpia keddi versenynapján.

Első pályáján harmadikként végzett a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra páros a női kajakosok 500 méteres versenyében, így legközelebb kora délután, a reményfutamban száll vízre a párizsi olimpián.

Nádas Bence és Tótka Sándor után a Kopasz Bálint, Varga Ádám kajakos páros is biztosította helyét a középfutamban 500 méteren a párizsi olimpián.

Előfutamában másodikként célba érve bejutott a középfutamba a Nádas Bence, Tótka Sándor férfi kajak páros 500 méteren, a párizsi olimpián.

A Kiss Ágnes, Nagy Bianka duó harmadik lett előfutamában a kenu kettesek 500 méteres versenyében, így kora délután a reményfutamban folytatja szereplését a párizsi olimpián.

Az Adolf Balázs, Hajdu Jonatán kenu kettes a kora délutáni reményfutamban folytatja szereplését a párizsi olimpián, 500 méteren, miután délelőtt, az első pályáján negyedikként ért célba.

A férfiaké után a női program is a kajak négyesek előfutamaival kezdődött a párizsi olimpia gyorsasági kajak-kenu viadalán, ebben a versenyben a magyar egység közvetlenül a csütörtöki fináléba jutott.

Középfutamba jutott a férfi kajak négyes

Első pályáján szépen evezve középfutamba jutott a férfi kajak négyes 500 méteren a párizsi olimpián.

Kopasz Bálint is megkezdi olimpiai szereplését

A kajak-kenu sportág is megérkezik az olimpiára augusztus 6-án! A magyarok több kiváló versenyzőnek is szurkolhatnak, mi győriek főleg Kopasz Bálintra és Takács Kincsőre figyelünk. Kedden Bálint kezdi meg a versenyzést, Varga Ádámmal egy hajóban, K2 500 méteren.

Fantasztikus fotó: két srác, három olimpiai érem

A párizsi Trocadérón kialakított Bajnokok Parkjában köszöntötték augusztus 5-én az érmeseket, köztük a magyar úszókat és a párbajtőr csapatot is. Kós Hubert és Milák Kristóf közös képe különösen szívet melengető.

A magyarok keddi programja

Illusztráció: Depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #olimpia | #párizs2024 |