Piac: rekordokat dönthet az idei nyár

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2024.08.06. 10:39

A szokatlanul korán beköszöntött nyárias időjárás, a sok napsütés és a viszonylag sok csapadék miatt szinte minden 2-3 héttel előbb érik a szokásosnál. Jó minőségű és kellő mennyiségű az idei termás zöldségekből és gyümölcsökből is, ennek köszönhetően pedig nagyon jól pörög a győri Vásárcsarnok. A kereskedők szerint akár rekordokat is dönthet a nyári időszak.

Színes, tömött pultok, még kedden is viszonylag sok vásárló, amikor pedig általában kevesen vannak a piacon. A győri Vásárcsarnokban is érezhető, hogy a mostani nyár kicsit más, mint a többi. Minden két-három héttel korábban érik idén, a különböző gyümölcsök, ahogy az árusok mondják, szinte „összeértek”.

Kezdődött a szezon az eperrel, aztán jöttek szépen sorban a többi gyümölcsök, a barackok, az almák, de már a szilva is jól fogy, sőt bejött az ősz gyümölcse, a szőlő is, nem is beszélve a magyar dinnyéről, ami akár szeptember elejéig is kitarthat majd a standokon” – mondta Markó Vendel zöldség-gyümölcskereskedő.

Miközben igazi gyümölcs kánaán van a csarnokban, jól fogynak a kiváló minőségű zöldségek is. Ezekből is jó az idei termés, állítják a kereskedők.

„A paradicsom és a paprika folyamatosan népszerű, főleg most, hogy indul a lecsószezon, de napi fogyasztásra is sokat vesznek belőlük, sőt a káposztafélék is beindultak, jó látni, hogy egyre több a tudatos, köztük a fiatal vásárló, ezért dolgozunk nap, mint nap, hogy minél több emberhez eljusson a Vásárcsarnok jó híre” – fogalmazott Kissné Adrienn zöldség-gyümölcskereskedő.

Természetesen a kereskedők többsége elégedett a nyári forgalommal, de közben azért a jótékonyságról sem feledkeznek meg, na meg arról, hogyan népszerűsítsék a Vásárcsarnokot. Korábban nagysikerű jótékonysági baracknapot tartottak, a közeljövőben pedig ugyancsak jótékony célú lecsófőzést szerveznek a létesítmény előtti téren.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #gyümölcs | #híradó | #nyár | #vásárcsarnok | #zöldség |