Kissé szeles, nyári időre van kilátás

Győr+
2024.08.07. 06:09

Az éjjel még most is meghozta az enyhülést, de a nappalok egyre forróbbak lesznek. Jön vissza a kánikula!

Szerdán sok napsütésben lesz részünk, az időnként megjelenő felhőkből egy-egy gyenge futó zápor legfeljebb a nyugati határ közelében fordulhat elő. A Dunántúlon helyenként megélénkül a délies szél. Hajnalban 9 és 18, délután 27 és 34 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön gyakran zavarhatják felhők a napsütést, és több helyen is kialakulhatnak időnként záporok, zivatarok, a legkisebb esély a csapadékhullásra az Alföld keleti, délkeleti és déli tájain mutatkozik. Többfelé megélénkül, néhol átmenetileg megerősödik a nyugati-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 28 és 35 fok között alakul, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, egy-egy frissítő zápor, zivatar elsősorban helyenként nyugaton, északnyugaton, valamint elszórtan az ország északkeleti harmadán fordulhat elő. Többfelé élénk lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. A csúcshőmérséklet 28 és 36 fok között alakul.

hétvégén túlnyomóan napos időben lesz részünk, az időnként megjelenő felhőkből legfeljebb csak szombaton alakulhat ki néhol egy-egy rövid ideig tartó zápor. Szombaton élénk, erős lesz az északnyugati szél, majd vasárnap már csak helyenként fordulhatnak elő élénk széllökések. Szombaton 30-36, vasárnap 29-35 fokot mutathatnak a hőmérők a legmelegebb órákban. – írja az idokep.hu.

Kapcsolódó témák: #időjárás | #kánikula | #nyár |