Magabiztos győzelemmel középfutamba jutott Gazsó Alida Dóra

MTI Fotó: MTI/Kovács Tamás
2024.08.07. 10:02

Jól sikerült a szerdai rajt magyar szempontból a párizsi olimpia kajak-kenu versenyén: a kajakos Gazsó Alida Dóra 500 méter egyesben közvetlenül a középfutamba jutott azzal, hogy első pályáján elsőként ért célba.

A sportági küzdelmek második napján felhős idő, szemerkélő eső és 17 fok várta a versenyzőket a vaires-sur-marne-i vizes központban, és a szél is egy kicsit nagyobb volt, mint kedden, ugyanakkor a délelőtt első felében ez még nem befolyásolta érdemben az eredményeket.

A női kajakosok 500 méter egyes számában hat előfutam szerepelt a programban, mindegyikből az első két hely ért középfutamot, a 3-7. helyezettek pedig reményfutamba kerültek.

Az olimpiai újonc, világ- és Európa-bajnok Gazsó a 2-es pályán, a szélen, a lelátótól távolabb evezett. Jól kapta el a rajtot, majd a kínai Jin Meng-tie mögött haladt a táv feléig. A második 250-en viszont otthagyta fáradó ázsiai ellenfelét, és taktikus, jól felépített versenyzéssel magabiztosan végzett az élen. A második helyen az ausztrál Alyce Wood ért célba.

Volt egy technikai problémám, mert a hajóm elkezdett húzni jobb oldalra és attól féltem, hogy kimegyek a pályáról. Meg kell szerelni majd a kormányt, de az edzőm, Csipes Ferenc imád szerelni, meg fogja oldani” – értékelt az M4 Sportnak a Honvéd 24 éves kajakosa.

Kicsit izgultam, mert most a csapathajókkal ellentétben magamra vagyok utalva, de most már lekerült rólam a teher. És örülök, hogy ilyen jól sikerült a bemutatkozásom egyesben.”    

A középfutamot és a döntőt szombaton rendezik.

Kapcsolódó témák: #olimpia | #párizs2024 |