Olimpia összefoglaló – augusztus 7., szerda

Győr+ Illusztráció: depositphotos.com
2024.08.07. 10:08

Folyamatosan frissülő cikkünkben mutatjuk a magyar olimpiai csapat programját és eredményeit.

A kenus Adolf Balázs csatlakozott Fejes Dánielhez a kenusok 1000 méteres olimpiai versenyében, reményfutamát ő is megnyerve középfutamba jutott.

A kenus Fejes Dániel megnyerte reményfutamát 1000 méteren, ezzel középfutamba jutott a párizsi olimpián.

A szerdára kiírt futamok közül eddig egyet sem tudtak elindítani Marseille-ben, a párizsi olimpia vitorlás küzdelmeinek helyszínén, így Vadnai Jonatánnak továbbra is várnia kell, hogy vízre szállhasson az ILCA 7 hajóosztály éremversenyében.

Salim Omar Gergely bejutott a tekvondósok 58 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjébe a párizsi olimpián.

A kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Losonczi Dávid első mérkőzésén simán legyőzte azeri ellenfelét, így bejutott a negyeddöntőbe szerdán a párizsi olimpián.

A kenus Fejes Dániel a negyedik helyen végzett szerdai előfutamában, így kora délután a reményfutamból harcolhatja ki a középfutamba jutást a párizsi olimpián.

Kopasz Bálint után Varga Ádám is futamgyőzelemmel jutott tovább közvetlenül a középfutamba K-1 1000 méteren a párizsi olimpián.

A várakozásnak megfelelő stabil versenyzéssel elsőként ért célba szerdai előfutamában 1000 méteren a kajakos Kopasz Bálint, ezzel középfutamba jutott a párizsi olimpián.

A Venyercsán Bence, Récsei Rita páros a 21. helyen végzett szerdán a párizsi olimpián a gyalogló vegyes csapat versenyben.

Kozák Luca és Kerekes Gréta is a reményfutamban folytatja

Kozák Luca és Kerekes Gréta is a reményfutamba került 100 méter gáton szerdán a párizsi olimpián.

Csipes megnyerte előfutamát K-1 500 méteren, így közvetlenül a középfutamba jutott a párizsi olimpia kajak-kenu versenyén.

Jól sikerült a szerdai rajt magyar szempontból a párizsi olimpia kajak-kenu versenyén: a kajakos Gazsó Alida Dóra 500 méter egyesben közvetlenül a középfutamba jutott azzal, hogy első pályáján elsőként ért célba.

Bronzérem, Balaton és lángos

Major Veronika augusztus 3-án bronzérmet nyert a női sportpisztolyosok szombati fináléjában a párizsi olimpián Chateauroux-ban. Néhány nappal később már a Balatonon lángosozott, mert az élet szép.

Golovin Vlagyimir: csalódottak, de büszkék is vagyunk

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott hatvan percen keresztül nagyszerűen küzdött és csak egy-egy momentumon múlt, hogy nem jutott a négy közé Svédországgal szemben a párizsi olimpián.

Sírni csak a győztesnek szabad, de emberből vannak a sportolók is

Könnyeket hozott az augusztus 6. a női kézilabdázóknak és a vízilabdázóknak is a párizsi olimpián. Mindkét csapat kiesett, a sportolóknál pedig eltörött a mécses. Emberi gesztusok ezek, amelyek őszinték és még közelebb hozzák a sport világát az emberekhez. Segítség az elfogadásban, a feszültség elengedésében.

A magyarok szerdai programja

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #olimpia | #párizs2024 |