Helyenként zápor, zivatar kialakulhat

Győr+ Illusztráció: Pixabay
2024.08.08. 06:35

A hőmérséklet kellemes lesz, de jobb, ha magunkkal visszük az esernyőt...

Csütörtökön gyakran erősen megnövekszik a felhőzet egy gyenge hidegfront hatására, és több helyen is kialakulhatnak időnként záporok, zivatarok, a legkisebb esély a csapadékhullásra az Alföld keleti és délkeleti tájain mutatkozik. Többfelé megélénkül, néhol átmenetileg megerősödik a nyugati-északnyugati szél, de zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. Hajnalban 12 és 21, délután 29 és 36 fok között alakul a hőmérséklet, viszont a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Pénteken már több napsütésre számíthatunk. Az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből záporok, zivatarok elsősorban helyenként a Dunától keletre, valamint néhol a nyugati határ közelében fordulhatnak elő. Sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. A csúcshőmérséklet 27 és 35 fok között alakul.

Szombaton sok napsütésre van kilátás, egy-egy gyenge zápor legfeljebb néhol délkeleten fordulhat elő. Helyenként élénk lesz az északi-északnyugati szél. Délutánra 29 és 35 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap és hétfőn a napsütésé lesz a főszerep, csapadék sehol sem valószínű. Helyenként élénk lesz a légmozgás. Vasárnap 30 és 36, hétfőn 29 és 37 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. – írja az idokep.hu.

Kapcsolódó témák: #időjárás | #nyár |