Krizsán Xénia jól kezdett hétpróbában

MTI
2024.08.08. 10:47

Krizsán Xénia jól, Nemes Rita visszafogottabban kezdett hétpróbában csütörtökön a párizsi olimpián.

A hétpróbázók a 100 méter gáttal indították kétnapos küzdelmüket a Stade de France-ba. Krizsán, aki az első futamban kapott helyet, a tavalyi, budapesti világbajnokságon éppen csak lemaradt a dobogóról és negyedik lett. Idén a júniusi, római Eb-n teljesítette először a hétpróbát és a nyolcadik helyet szerezte meg.

Az MTK Budapest versenyzője harmadik olimpiáján szerepel, Rióban a 16., Tokióban pedig a 13. helyen végzett, és azt mondta, Párizsban legalább a nyolc közé szeretne bekerülni.

A 31 éves atléta a nevezési idők alapján a leggyengébb futamba került, többek között a kétszeres világbajnok brit Katarina Johnson-Thompson társaságában, aki éppen mellette futott. Krizsán fél távig együtt haladt a többiekkel, a hajrában azonban nem bírta tartani a ritmust a leggyorsabbakkal, ötödikként ért célba, de így is idei legjobbját érte el 13.61 másodperccel, amiért 1034 pont járt.

Nemes Rita szintén jól szerepelt a budapesti vb-n, 6232 pontos egyéni csúccsal a tizedik helyen végzett. A második futamban, ahol a női többpróba egyeduralkodójának is tekinthető, egyformán kétszeres olimpiai és világbajnok, háromszoros Európa-bajnok belga Nafissatou Thiam is indult, a magyar atléta már a rajt után lépéshátrányba került, és 13.82 másodperccel (1004) hetedik lett.

Az első szám után Krizsán a 18., Nemes a 21. helyen áll a 22 fős mezőnyben.

A hétpróbázók délelőtt a magasugrással folytatják, az esti programban következik a súlylökés és a 200 méteres futás, pénteken pedig a távolugrás, a gerelyhajítás és a 800 méter.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #olimpia | #párizs2024 |