Párizs 2024 – A kenus Kiss Ágnes harmadik hellyel reményfutamba került

MTI Fotó: MTI/Kovács Tamás
2024.08.08. 11:20

Előfutamában kis különbséggel a harmadik helyen végzett Kiss Ágnes a női kenusok 200 méteres versenyében, így reményfutamban folytatja szereplését a párizsi olimpián.

A sportági versenyek harmadik napján – melyen már döntők is szerepelnek a programban – nagyszerű idő várta a versenyzőket és a vaires-sur-marne-i vizes központhoz két irányból tömött sorokban érkező nézőket, akik megtöltötték a lelátót. A kezdésnél napsütés, 23 fokos hőmérséklet és viszonylagos szélcsend volt a Párizs központjától mintegy harminc kilométerre keletre elterülő tó környezetében.

A 19 éves szegedi Kiss Ágnes, aki idén bronzérmes volt párosban ezen a távon a számára hazai pályán rendezett Európa-bajnokságon, az ötből a negyedik futamba került. Itt lapátolt a Tokióban bronzérmes ukrán Ljudmila Luzan és a szintén erős ellenfélnek ígérkező kanadai Katie Vincent, aki egyesben és párosban is világbajnok. A rajtnál nem a magyar kenus volt a leggyorsabb, de jól jött el, a kanadai hamar az élre állt, Kiss pedig a spanyol Maria Corberával küzdött a második helyért. Végül harmadik lett Luzan előtt.    

Az első két hely ért középfutamot, a reményfutam 12.40-kor lesz.

A középfutamot és a döntőt szombaton rendezik.

Kapcsolódó témák: #kenu | #olimpia | #párizs2024 |