Hagyományőrző Honvédelmi tábor születésnapi tortával

HAK Fotó: 19. TVZ
2024.08.08. 17:03

Országszerte, mintegy 47 helyszínen, 25 féle tematikával, több ezer fiatal részvételével zajlanak a honvédelmi táborok. Az egyik ilyen helyszín a Győrújbaráti Gyermektábornak helyt adó „Vértezd fel magad!” elnevezésű tábor, melyet Magyar Honvédség Klempa Kálmán 7. Területvédelmi Ezred, vitéz Szalontai Ferenc 19. Területvédelmi Zászlóalj katonái vezettek ezen a nyáron.

Az ország különböző vármegyéiből érkező, gyermekvédelmi szakellátásban részesülő fiataloknak nagy élményt jelentett a katonákkal töltött pár nap. A tábor tematikáját tekintve hagyományőrző és nagyon közkedvelt a gyermekotthon diákjai között, hiszen játékos formában ismerkedhetnek meg múltunkkal, hagyományainkkal és a katonai élet alapjaival.

A hazafias gondolkodás és egy esetleges egyenruhás életpálya iránti érdeklődés is kialakulhat ebben a korban. A szervezők éppen ezért színes programokkal készültek a gyermekeknek, így például kirándultak Sümeg várához, de hagyományőrzőkkel és „janicsárokkal” is találkoztak. A történelmi témájú programok mellett a Speciális Mentők is meglátogatták a tábort, érdekes és hasznos információkkal ellátva a diákokat a segítségnyújtást és az életmentést illetően.

A diákok a tábor végére egy igazán összetartó kis közösséggé formálódtak. Mi sem bizonyítja jobban, minthogy az egyik 12. éves társukat egy születésnapi tortával lepték meg, amit közösen fogyasztottak el.