Párizsból jelentjük: Amikor nem csak a kajakosok hajráznak jól

Nagy Roland Fotó: MTI/Kovács Tamás
2024.08.08. 18:21

Azt hittem, hogy Rio és Tokió után ezúttal megúszom, hogy az utolsó pillanatban essek be egy olyan olimpiai eseményre, döntőre, amelyen magyar éremért szurkolhatunk. Nem jött össze, pedig a telefonos alkalmazás segítségével már előző nap összeraktam, hogy miként jutok majd el a Párizstól nagyjából negyven kilométerre található kajak-kenu versenypályához.

Ehhez kellett pár metrómegállónyit utazni, majd átszállni egy külvárosi vonatra, amelynek a különlegessége, hogy néhány állomás után a vonal elágazik és két különböző irányba halad tovább. Tehát, felszállás ugyanazon a helyen, ugyanolyan szerelvényre, amely mégis könnyen összetéveszthető, ha az ember kicsit figyelmetlen, vagy túlzottan magabiztos. Én a kettő kombinációjával természetesen rossz járatra szálltam, amit Párizstól egy húsz-huszonöt kilométerre észre is vettem, és mivel az időmet szinte kicentiztem, eléggé reményvesztetten szálltam le, hogy kijavítsam a hibát, visszavonatozzak a kiindulópontra, majd elinduljak a helyes irányba.

De volt valaki, aki azt mondta, próbáljuk meg, sikerülhet: a kétszeres olimpia bajnok vízilabda kapus Gergely István szintén rossz vonatra szállt, pont ott vette észre, hogy valami nincs rendben ahol én, és még egymás mellé is keveredtünk valahogy az állomáson.  Amíg várakoztunk szóba került az előző napi, olaszok elleni vízilabda meccs, valamint az is, hogy mindenki próbálja megfejteni Vogel Soma titkát a büntetők kivédésével kapcsolatban. Aztán megegyeztünk, hogy nem kell ezt túlgondolni, élvezni kell a magyarok játékát. 

A rohanás végén a finis volt a legerősebb. Én egy megállóval előbb leszálltam, mint István, azonnal felugrottam a transzfer buszra és egy sprint után futottam is fel a lelátóra, be egyenesen a drukkerek közé… az Új-Zélandi szektorba. A női kajak négyesek futama már indult is, a végén pedig ők győzelmet ünnepeltek, és pedig közöttük egyedüli magyarként egy bronzérmet. Óriási versenyben a Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Alida egység bejött a harmadik helyre. A csütörtöki döntőkben férfi kajak négyesünk a hetedik, az Adolf Balázs-Hajdú Jonatán kenu páros pedig hatodik lett. Az interjú zónában Csipes Tamara nyilatkozott.