Újabb körözött férfit fogtak el a Városrendészet Győr munkatársai

Havassy Anna Katalin Fotó: Városrendészet Győr
2024.08.09. 12:26

Nem ez az első eset, hogy a Városrendészet Győr munkatársai olyan személyt adnak át a rendőrségnek, akit már régebb óta köröztek valamely bűncselekmény miatt. Nos, a legutóbbi férfit közokirat-hamisítás miatt keresték, eddig sikertelenül.

A Városrendészet Győr és a Győri Rendőrkapitányság között a kezdetek óta kiváló a munkakapcsolat, számos közös járőrözés és sikeres elfogás található az eredményeik között. A nyári időszak többletmunkát ad a közterületi állománynak, a melegebb idő a szabadba csábítja az embereket. Fokozott erővel kell tehát ellenőrizniük a várost a rendészeknek és a rendőröknek is. Gyakran egymást segítve teszik ezt, előre megbeszélt helyszíneket lefedve.

Kedden is közös szolgálatot adtak az egyenruhások, amikor a városrendészek egy fa alatt tartózkodó emberre lettek figyelmesek. Kérték a meglehetősen elhanyagolt külsejű férfit, hogy igazolja magát. Ekkor derült ki a rendészek számára, hogy a férfit már március óra körözik, közokirat-hamisítás bűncselekményével. Az illető ellenállást nem tanúsított, együttműködött a rendészekkel akik a rendőrség kiérkeztéig a helyszínen tartották a körözött személyt, majd további intézkedésre átadták.

„A Győri Rendőrkapitánysággal a kapcsolatunk a kezdetekig nyúlik vissza és mindig is az egymás iránti tiszteleten és elismerésen nyugodott” – mondta Miletics Mór, a Városrendészet Győr szakmai igazgatója, majd így folytatta: „A közös szolgálatok alatt rendészeink rengeteget tanulnak a rendőr kollégáktól, amelyeket az önálló szolgálatok alatt is hasznosítani tudnak. Mindezt pedig a győri lakosok védelmében, Győr közbiztonságának érdekében tesszük. A nyári időszakban mindig több ember tartózkodik a közterületeken, s ez nem csak a rendezvények idejére igaz. A szolgálatszervezést is úgy intézzük, hogy a legtöbb emberünk lehessen az utcákon, illetve a lakosoktól érkező bejelentésekből is több van ilyenkor. Mi csak örülünk, ha telefonálnak nekünk, mert közösen tudunk a legtöbbet tenni Győr biztonságáért. Külön siker, ha az ellenőrzések során sikerül körözött személyeket is elfognunk, hiszen nekik nem az utcán, nem az emberek között van a helyük. A munkatársaim ilyenkor minden esetben értesítik a rendőrséget, akik átveszik tőlünk az illetőt és további intézkedésre előállítják. Biztos vagyok benne, hogy még számos közös sikeres szolgálatunk lesz a rendőrökkel!” – zárta Miletics Mór, a Városrendészet Győr munkatársaival pedig természetesen a Barokk Esküvő, a Bornapok és a Nyárzáró koncerten is találkozhatnak a győriek és bármikor kérhetik a segítségüket!

Kapcsolódó témák: #112 | #rendőrség | #Városrendészet |