Párizsból jelentjük: A tekvandóban olimpiai bajnok Márton Viviana adott interjút a Győr Plusznak

HAK Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
2024.08.10. 08:30

Márton Viviana történelmi tettet hajtott végre augusztus 9-én a Párizsban: olimpiai bajnok lett tekvandóban! A Győr+ Média helyszínen tartózkodó újságírója, Nagy Roland kérdezte a 18 éves, friss olimpiai bajnokot.

A fiatal, mosolygós, de ellentmondást nem tűrően harcoló lány élete első olimpiájára jutott ki, s ha már ott volt, akkor meg is nyerte! Hihetetlen menetelést mutatott be, s történelmi sikert aratva az ő nyakába akasztották az aranyérmet. Érthetően meghatódva nyilatkozott a győzelem után:

A legnagyobb álmom volt ide eljutni! Minden meccsen lépésről-lépésre mentem, és tökéletesen jött ki minden! A döntőbe jutva egy kis teher már lement, de én akkor is akartam az aranyérmet! Az első meccstől az utolsóig minden pillanatot élvezni kell! Látszott, hogy erősebb vagyok, s az ellenfelem nem tudott mit csinálni. Szerettem volna, ha mindenki megőrül és táncol velem a győzelem pillanatában, úgyhogy táncolnom kellett!” – nyilatkozta boldogan az aranyérmes sportoló.

Márton Viviana (b) és finn edzõje, Suvi Maarika Mikkonen (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A győzelem után Viviana egy magyar és egy kanári-szigeteki zászlóval ünnepelt, Roland erre is rákérdezett:

„Mind a kettő fontos nekem! A testvéremmel Tenerifén születtünk, a Kanári-szigeteken, úgyhogy ki kellett hoznom azt a zászlót is!”

A sorsdöntő pénteki napról érdeklődve Viviana elmondta, hogy reggel felébredt, és bízott magában:

„Nem tudtam mi fog történni. Csak megcsináltam minden mérkőzést és láttam, hogy minden jól megy és megvan. Nagyon fontos ez nekem, hiszen még nincs olyan sok néző tekvandóban, most viszont azt hiszem, hogy egyre több fiú és lány fogja elkezdeni és gyakorolni.” – mondta Márton Viviana olimpiai bajnok, s azt bátran kijelenthetjük, a versenyzésével, a hozzáállásával, a szerénységével, na meg persze az aranyéremmel biztos, hogy nagyon sok fiatal motivált Magyarországon és a világszerte is.

Kapcsolódó cikkeink: