Újabb győri siker a párizsi olimpián

HAK Fotó: O. Jakócs Péter
2024.08.10. 09:38

Igaz, hogy sem a férfi, sem a női vízilabda csapat nem jutott döntőbe az olimpián, ám így is lesz nem csak hogy magyar, hanem győri résztvevője is női döntőnek, Debreceni Nóra vízilabdabíró személyében.

A Győrben élő szakember Debreceni Nóra az augusztus 10-én, 15.35-kor kezdődő női vízilabda döntőben bíráskodik, ahol Ausztrália és Spanyolország legjobbjai csapnak össze az olimpiai bajnoki címért.

Nórával korábban, a jelenleg szintén Párizsban dolgozó kollégánk Nagy Roland már beszélgetett a Győr+ sportos podcastjében, a Spílerben. Ekkor kiderült, hogy hazánkat két játékvezető is képviseli az idei ötkarikás játékokon. Debreceni Nóra lett az első női bíró, akit Magyarországról kiválasztottak az olimpiai tornára.

Nóra sikereihez korábban Szeles Szabolcs alpolgármester is gratulált

A győri játékvezető edzőként is dolgozik, korábban vízilabdázott, a magyar válogatottal ezüstérmes lett a 2008-as ifjúsági Európa-bajnokságon.

Nóra az utóbbi években komoly feladatokat kapott világversenyeken, vezetett már vb-elődöntőt, a legutóbbi Európa-bajnokság női fináléját is rábízták, a mai olimpiai döntő pedig pályafutása csúcsának ígérkezik!

A június eleji Spíler adása itt tekinthető meg:
Korábbi cikkünk a témában:
Kapcsolódó témák: #olimpia | #párizs2024 | #Spíler | #vízilabda |