Fábián Bettinát kórházba kellett szállítani, de már jobban van

Győr+ Fotó: Instagram
2024.08.10. 14:47

Szombat hajnalban kórházba kellett szállítani Fábián Bettinát, aki csütörtökön ötödik helyen végett a nyíltvízi úszók Szajnában rendezett versenyében a párizsi olimpián.

A 19 éves versenyző a közösségi médiában számolt be arról, hogy éjszaka hányt és be is lázasodott, vélhetően a folyóban “nyelt be” valamit, ami miatt infúziós kezelést kapott. Fábián megjegyezte, több versenytársa hasonló problémákkal küzdött, köztük a németek kiválósága, Leonie Beck is.

Instragam sztorijában lévő fotóján egyébként az látható, hogy kórházban tartózkodik, s infúziót adnak neki. Az sportolónő egy feliratot is tett a fotó mellé: „Show or atlhete’s safety…?” azaz, „A shoew, vagy a sportolók bizonságsa…?”

 A fiatal magyar versenyző már jobban van és jelenleg Magyarországra tart.

A magyar nyíltvízi úszók kiválóan szerepeltek az olimpia előtt és alatt is a szennyezettsége miatt jelentős beszédtémát szolgáltató Szajnában, Fábián ötödik helye után pénteken Rasovszky Kristóf arany-, Betlehem Dávid pedig bronzérmet szerzett a 10 kilométeres versenyben.

A tervek szerint az olimpiai bajnok szombaton a repülőtérről egyenesen a Kopaszi-gátra, a magyar csapat Kopaszi Kertben lévő szurkolói zónájába megy, ahol a szurkolókkal és a média képviselőivel is találkozik, várhatóan 16.00 és 16.30 között.

Kapcsolódó témák: #olimpia2024 | #párizs2024 |