Párizsból jelentjük – Kopasz Bálint és Takács Kincső a folytatásról is beszélt a Győr+ Médiának

HAK Fotó: MTI/Kovács Tamás
2024.08.10. 15:52

A Győri VSE két versenyzője Kopasz Bálint és Takács Kincső döntőt evezhetett egyéniben augusztus 10-én szombaton a párizsi olimpián. Bálint bronzéremmel zárt, Kincső pedig a nyolcadik helyen futott be. Mindkét győri versenyző nyilatkozott Nagy Rolandnak.

A tokiói játékok első és második helyezettje, Kopasz és Varga egymás mellett ment az 5-ös és a 4-es pályán. A táv nagy részében Kopasz állt úgy, hogy jó hajrával akár ismét győzhet, de a legjobban a cseh Josef Dostal osztotta be az erejét. Varga a negyedik-ötödik helyről hatalmasat hajrázott, elment Kopasz mellett is és csak kis különbséggel maradt el a cseh győztestől, a Győri VSE versenyzője a harmadik helyen ért be a célba, így elmaradt a címvédés, de éremmel tér haza Bálint.

S a bronzérem is nagyon szép eredmény kajak egyes 1000 méteren, de Kopasz Bálint érhetően egy kicsit csalódottan nyilatkozott Nagy Rolandnak, hiszen Dostal mindenkit meglepett, még saját magát is…

„Mentálisan úgy érzem nagyon friss és üde voltam az 1000 méterre, ahogy az kell. Viszont az utolsó 200 méterre lehetett volna nagyobb az erőszintem… A bronzéremmel azért vagyok elégedett, mert úgy jöttem el az olimpiára, hogy bejussak az A döntőbe, és ha azt megtörténik, akkor a dobogó valamelyik fokára felállhassak. Itt voltak a világ legjobbjai, a legerősebb nemzetközi ellenfelek és nagyszerű érzés köztük lenni!”

Az ezüstérmes Varga Ádám (hátul) és a bronzérmes Kopasz Bálint (MTI/Kovács Tamás)

Nem véletlenül nevezik a a K1 1000 métert királykategóriának, hiszen tényleg a legjobbak harcolnak a dobogóért, ezt Kopasz Bálint is megerősítette:

„Mindig igazán nemes ellenfelek versenyeznek egymás ellen, s ez mindig így fog maradni. Sajnálatos, hogy férfiaknál csak a K1 1000 méter az egyéni táv, jó lenne, ha betennék az 500 métert is! S remélem, hogy jó példát mutatunk a magyar kajakos srácoknak, hiszen ez fantasztikus érzés egy olimpián a dobogón állni. Úgyhogy drukkolok a fiataloknak, hogy dolgozzanak sokan, mert Ádámmal mi is hihetetlen mennyiségű munkát belefektettünk ebbe a szereplésbe!”

Bálint pedig Győrben is példaképe az ifjú sportolóknak, felnéznek rá, csodálják őt. Rengetegen szurkoltak neki és sokakat tett boldoggá ezzel a bronzéremmel:

„Nagyon köszönöm a győrieknek, hogy velem voltak! Tudom, hogy sokan felnéznek rám, s ez nagyon megható. Remélem, hogy a későbbiekben is példaképként tekintenek rám, főleg hogy ha folytatom a pályafutásomat. Majd pár hét múlva kiderül, hogy is döntök… Várom, hogy találkozzam a barátaimmal, a kajakosokkal, a kenusokkal.”

Roland természetesen rákérdezett, hogy tényleg komolyan foglalkoztatja, hogy abbahagyja a versenyzést, a választ pedig megtudhatják, ha meghallgatják a Kopasz Bálinttal készült beszélgetést!

A szintén győri Takács Kincső a nyolcadik helyen végzett a női kenu egyesek 200 méteres versenyében, s örömmel állt a Győr+ Média mikrofonja elé.

Szerintem azért is tudtam ilyen jó pályákat evezni, mert nem érkeztem nagy elvárásokkal. Lépésről-lépésre haladtam. Az A döntőben életem legjobb pályáját eveztem, így nincs hiányérzetem. Sok erőt, adott, hogy itt letett a családom, jó élménnyel fogom itthagyni Párizst!”

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kincső arról is beszélt, hogy fel kellett neki dolgozni a Covid-járvány miatt elmaradt, majd később megtartott eléggé furcsa olimpiát.

„Szerencsére tiszta lappal tudtam megkezdeni a felkészülést. Remélem egy kis motivációt nyújthatok a győri lányoknak, mert nagyon sok öröm van ebben a sportban. Most majd jön egy kis pihenés, aztán a családommal és az edzőmmel megbeszéljük a folytatást.”

S hogy a folyatásba beletartozhat-e még egy olimpia a 30 éves győri olimpikonnak? Kiderül, ha visszahallgatják a beszélgetést!

Kapcsolódó cikkek: