Pompás ceremóniával zárult a barokk hétvége

Pulai Sarolta Fotó: Korompay Gréta, MekliZ fotó
2024.08.11. 09:47

Több száz barokk ruhába öltözött jelmezes ember kísérte az ifjú párt a Dunakapu térre szombaton a barokk hétvége talán legjobban várt napján. Az esküvői szertartással zárult Győr legromantikusabb rendezvénye a Barokk Esküvő.

A barokk fővárosává változott az elmúlt napokban Győr, hiszen a belváros telis-tele volt szebbnél szebb ruhákba öltözött, pompás hajkölteményeket viselő, a kort megidéző hölgyekkel és urakkal.

A Barokk Esküvő az idei évben nulladik nappal kezdődött, majd másnap a hagyományos programokkal, mint a szerenáddal folytatódott, míg szombaton a legjobban várt esküvői felvonulással és ceremóniával zárult.

Galéria: MekliZ Fotóstúdió

A szervezők a két hagyományos helyszínen kívül, a Széchenyi és a Dunakapu tér mellett a Radó-szigetet is bekapcsolták a barokk körforgásba. A szigetet ez alkalomból hagyományőrzők népesítették be.

Az esküvői ceremónia után a főszervező, Keglovich Ferencné, Zita értékelte a rendezvényt:

Nagyon pozitívan értékelem az elmúlt napok eseményeit. Volt egy nulladik napunk, ahol igaz, hogy az időjárás megtréfált bennünket, de így is remek koncertet láthattunk és hallgathattunk a Ba-rock együttestől. A pénteki hagyományos szerenád és a jazz koncert is nagyon sok érdeklődőt vonzott.

Galéria: Korompay Gréta, MekliZ fotó

Természetesen az esemény fénypontja mindig a szombati nap, az esküvői felvonulás és maga a ceremónia. Évről-évre sikerül újabb ceremóniaelemeket hozzátennünk a programhoz, melyre a város lakói közül is egyre többen öltöznek be. Az idei ceremónia különlegessége, hogy a győri nemzetőrök lovagoltak a menetben, valamint a bábolnai ötösfogat hintója szállította a menyasszonyt és vőlegényt. Az idei évben a korábban jelentkezett szerelmespár visszamondta az esküvőt, így Győri Barocco Táncsoport tagjai játszották el a jegyespárt és az örömszülőket.”

A szervezők lelkesedése töretlen, így jövőre is biztosan számíthatunk újdonságokkal megtűzdelt, de mégis a barokk hagyományainak megfelelő színpompás esküvői napokkal.

Fotó: Mekliz Fotóstúdió

Kapcsolódó cikkeink:
Kapcsolódó témák: #barokk | #Barokk esküvő | #programok |