Harmadik meccsén sem tudott győzni az ETO

MTI
2024.08.11. 17:58

Az újonc ETO FC Győr otthon 2-1-re kikapott az MTK Budapesttől a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
ETO FC Győr-MTK Budapest 1-2 (1-1)
Győr, 3420 néző, v.: Rúsz
gólszerzők: Lukic (2.), illetve Bognár (38., 54., mindkettőt 11-esből)
sárga lap: Vera (53.), illetve Kovács P. (45.), Varju (84.), Demjén (94.)

ETO FC Győr: Petrás – Vera (Farkas B., 86.), Boldor, Szépe, Csontos – Tóth R., Diarra (Marku, 72.) – Skvarka (Vianna, 72.), Bumba (Bánáti, 33.), Gavric – Lukic

MTK Budapest: Demjén – Varju, Beriasvili, Nagy Zs. (Kocsis, 74.) – Hej, Kata, Horváth A., Bognár (Végh, 74.), Kovács P. (Molnár Á., 100.) – Molnár R. (Jurina, 64.), Polievka (Stieber, 64.)

Az ETO már a második percben megszerezte a vezetést: Bumba hajszálpontos beadását Lukic – akit nem őriztek megfelelően a tizenhatoson belül – fejelte a hálóba.

A 35. percben egy gyors MTK-ellentámadás végén Bognár István egyedül tört kapura, de a csütörtökön igazolt szlovák kapus, Samuel Petrás buktatta a büntetőterületen belül. A tizenegyest a sértett magabiztosan lőtte a hálóba. Az első félidőben a győriek futballoztak némi fölényben, ez a labdabirtoklás arányában és a kapura lövések számában is megmutatkozott, de mivel nem céloztak pontosan, a szünetben be kellett érniük döntetlennel.

Az 51. percben Vera védekezés közben a tizenhatoson belül megütötte Kovács Patrik arcát. Az újabb büntetőt ismét Bognár végezte el, ugyanoda lőtte, ahova az elsőt, és bár Petrás megint jó irányba vetődött, védeni ezúttal sem tudott. Ez a játékrész már kiegyenlítettebb volt, és a hazaiak egyenlíthettek volna, mert a 78. percben már büntetőhöz készülődtek – miután Vera a kapu előterében a földre került Varju szorításában -, de a videobírós visszajátszás megtekintése után a játékvezető mégsem ítélt tizenegyest.

A 95. percben Demjén védte Lukic veszélyes kapáslövését, ezzel biztosította a fővárosiak idénybeli harmadik sikerét.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |