Guzi Blanka: megszerzem Los Angelesben az érmet

MTI Fotó:MTI/Czeglédi Zsolt
2024.08.11. 20:25

Az öttusázó Guzi Blanka, aki az utolsó számban a 12. helyről indulva lett negyedik a párizsi olimpia zárónapján, azt mondta, hogy futás közben az idővel versenyzett, nem az ellenfelekkel.

“Az szokott lenni a titka a versenyzésemnek, hogy nem számolom előre, mi lehetséges, mert ezek csak számok. Nagyon bíztam benne a verseny előtt, hogy egy érmet sikerül összeszedni. De évekkel ezelőtt nagyon sokat gondoltam rá, milyen lehet, ha az ember olimpiai negyedik és pont lecsúszik a dobogóról. Nagyon inspiráló volt számomra az előző játékokon, ahogy Olasz Anna az egészet kezelte. Ez ad erőt nekem most. Előtte is sok sportoló megjárta, hogy negyedikként tér haza. Viszont azt tudom mondani, hogy megszerzem Los Angelesben az érmet!”

A mai napról az a véleménye, hogy nem volt tökéletes:

“Az úszás pocsékul sikerült, mert 2:13-at tudok úszni, most 2.16-ot mentem, eltaktikáztam az elejét, nem indultam úgy be. Amit sajnálok, mert nagyon sok munkát tettem bele. A lovaglás maximális lett, a kombinált számban meg mindent próbáltam kiadni magamból, azt hiszem, ez sikerült.”  

Elárulta, a lövészettel összekötött futás közben nem figyelte, éppen hányadik helyen áll:

Ha jól kombizok, annak az az előfeltétele, hogy nem tudom, ki van mögöttem, vagy előttem, ki vezet. Hallottam, hogy a közönség buzdította a francia versenyzőt, és tudtam, hogy Gyulás Michelle-lel csatáznak az élen, de mást nem. Arra figyeltem, hogy menjen a lábam, az idővel versenyezzek, ne az ellenfelekkel.”

Hozzátette, sajnálja, hogy most utoljára rendeztek öttusaversenyt lovaglással:

A három utolsó fontos lovaglásom hibátlanul sikerült. Ez méltó búcsú a lovaglástól. Viszont egy fejezetet lezártunk és én folytatom tovább. Meglátjuk, mit tartogat az új szám nekem.”

A fantasztikus hangulatról és a 15 ezer néző buzdításáról azt mondta: “brutális” volt.

“Tavasszal voltam egy focimeccsen a Puskás Arénában, és átéreztem azt a hangulatot, hogy milyen lehet futballistának lenni. Arról álmodoztam, hátha ez az érzés megadatik egyszer nekem is. És most itt van, és nem is focistának éreztem magam, hanem mint a gladiátor Maximus!” – fogalmazott az olimpiai negyedik öttusázó, a számot pedig Gulyás Michelle nyerte.

Kapcsolódó témák: #olimpia | #párizs2024 |