Forró nappalok, egyre melegebb éjszakák

Győr+ Illusztráció: Pixabay
2024.08.12. 06:44

Hétfőn túlnyomóan napos idő várható, csak északnyugaton növekedhet meg kissé a felhőzet. Itt egy-egy zápor sem kizárt. Helyenként élénk lesz a déli szél. Délután 29-38 fok között alakul a hőmérséklet, az alacsonyabb maximumokat az ország északkeleti harmadán mérhetjük.

Kedden a napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják meg. Északon, északnyugaton helyenként zápor, zivatar is előfordulhat. A szél gyenge lesz, csak záporok, zivatarok környezetében erősödhet meg. Hajnalban 14-24 fok várható, délután pedig 29-38 fokot mérhetünk.

Szerdán sok napsütésre számíthatunk, de a Dunántúlon délután gyakrabban zavarhatják gomolyfelhők a napsütést. Nyugaton néhol egy-egy zápor nem kizárt. Többfelé élénk lesz a keleties szél. A legmelegebb órákban 30-39 fokot mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön napos-gomolyfelhős időben lesz részünk. Helyenként frissítő zápor, zivatar is kialakulhat. A nyugati, délnyugati szél mérsékelt, időnként élénk lesz, zivatarok környezetében erős lökések is lehetnek. Továbbra is kitart a hőség, a csúcshőmérséklet 31 és 39 fok között alakulhat. Pénteken kevés felhőre, csapadékmentes időre van kilátás. Mérsékelt lesz a nyugati, északnyugati szél. Délután 30-38 fok valószínű.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #hőség | #időjárás | #kánikula | #nyár |