Kazinczy: munkába áll az új főigazgató

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2024.08.12. 12:45

Néhány nap és hivatalosan is munkába áll a Kazinczy Ferenc Gimnázium új főigazgatója. Németh Tibor több évtizedes, sikeres direktori munka után vonul nyugdíjba az intézmény éléről, helyét pedig Gecsei Kolos veszi át.

Üresek a folyosók, üresek a tantermek is. Javában tart a nyári szünidő a Kazinczy Gimnáziumban is. Amíg a diákság nyaral és pihen, azért az épületben nem állt meg az élet, erről a napokon belül hivatalba lépő új, főigazgató beszélt.

”Egyrészt értékeljük, elemezzük az előző tanév eredményeit, másrészt tervezzük az előttünk állót, közben saját embereinkkel és a fenntartó támogatásával kisebb munkálatok zajlanak az iskolában, plusz ismerjük már a tanév rendjét, a feladatokat, a kihívásokat, ezekre is készülünk a vezető kollégákkal közösen” – mondta Gecsei Kolos.

A korábbi intézményvezető, Németh Tibor nyugdíjba vonult, az ő helyét veszi át Gecsei Kolos. Az új főigazgató elmondása szerint tulajdonképpen hazatér, hiszen korábban, mintegy 20 évig volt tanár, majd igazgató-helyettes a Kazinczyban.

”A Kazinczy gazdag történelmének magam is részese lehettem, közel két évtizeden át voltam előbb tanár, majd igazgató-helyettes a gimnáziumban, ezt követően a Gárdonyi Géza Általános Iskolát vezethettem, ahol rengeteget tanultam, majd a korábbi direktorral, Németh Tiborral és a fenntartóval folyamatosan egyeztetve készültem az új kihívásra, ami tudom, nagy feladat, de együtt, közösen a tanári karral, a gyerekekkel és a szülőkkel, képesek leszünk rá, hogy tovább vigyük a Kazinczy által képviselt értékeket” – tette hozzá a patinás gimnázium napokon belül hivatalosan is munkába álló, új főigazgatója.

Nagy elánnal veti bele magát új megbízatásába a Kazinczy napokon belül hivatalba lépő főigazgatója. Gecsei Kolos megtartaná a hagyományos Kazinczys értékeket, de közben azért folyamatosan reagálna a modern kor kihívásaira is.

„A hagyományos értékeket meg kell tartani, de folyamatosan, megfelelő válaszokat kell adnunk a mindennapi kihívásokra is, minket kívülről elsősorban az anyanyelv ápolásáról ismernek az emberek, ezt is folytatni kell, de szeretném, ha emellett az iskola természettudományos „lábát” is erősíteni tudnánk, a fizika versenyünk mellé más természettudományos megmérettetést is szerveznénk a Kazinczyban” – fogalmazott Gecsei Kolos. Az új főigazgató elmondása szerint szerencsés helyzetben van a Kazinczy, hiszen náluk, nagyjából lezajlott a generációváltás a tanári karban. A tervek között pedig szerepel egy országos szintű vitaverseny beindítása is a gimnáziumban, amire Gecsei Kolos szerint óriási lenne az igény.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos