Kedden zápor, zivatar is jöhet

Győr+ Fotó: MTI/Balogh Zoltán
2024.08.13. 06:35

Kedden a napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják meg. Délután és este az északi, északnyugati országrészben helyenként zápor, zivatar is előfordulhat. A szél helyenként megélénkülhet, záporok, zivatarok környezetében pedig megerősödhet. 29-38 fokot mérhetünk.

Szerdán sok napsütésre számíthatunk, de a Dunántúlon délután gyakrabban zavarhatják gomolyfelhők a napsütést. Nyugaton néhol egy-egy zápor sem kizárt. Többfelé élénk lesz a keleties szél. Fokozódik a hőség, a legmelegebb órákban 30-39 fokot mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön napos-gomolyfelhős időben lesz részünk. Helyenként frissítő zápor, zivatar is kialakulhat. A nyugati, délnyugati szél mérsékelt, időnként élénk lesz, zivatarok környezetében erős lökések is lehetnek. Továbbra is kitart a hőség, a csúcshőmérséklet 32 és 40 fok között alakulhat.

Pénteken kevés felhőre, csapadékmentes időre van kilátás. Mérsékelt lesz a nyugati, északnyugati szél. Délután 33-40 fok valószínű. Szombaton elszórtan várhatóak záporok, zivatarok, a csúcshőmérsékletek azonban maradnak 31-40 fok körül. Leghamarabb vasárnap érheti el térségünket a következő hidegfront.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #időjárás | #kánikula | #nyár | #zápor |