Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

MTI Illusztráció: depositphotos.com
2024.08.13. 20:54

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról - jelentette a norvég rendőrségre hivatkozva a vg.no című norvég hírportál.

A tudósítás szerint a fiú – aki egy családi kiránduláson vett részt – a fotó készítése közben megcsúszott a folyó melletti sziklán, majd egyensúlyát vesztve a mélybe zuhant. A folyó magával sodorta, majd a teste nem sokkal távolabb egy szikla alá szorult.

A területileg illetékes megyei rendőrfőnök a portálnak elmondta, hogy a folyó erős sodrása miatt, és azért, mert törzse és egyik lába a szikla alá szorult, csak két óra elteltével sikerült felszínre hoznia a szerencsétlenül járt gyermeket egy hegyimentőcsapatnak.

A fiút sem a helyszínen, sem a legközelebbi – haukelandi – kórházban nem tudták újraéleszteni. A szerencsétlenség körülményeinek vizsgálata folyamatban van. Három szemtanúja lehetett a tragédiának, de még nem tudni, hogy rögzítették-e az eseményeket mobiltelefonjukon. A szülőket sem tudták még kihallgatni, mert sokkot kaptak és a történtek óta kórházban vannak.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #baleset | #Norvégia | #turizmus |