Álhirdetésekkel kaszált milliókat a csaló páros

Győr+ Illusztráció: Depositphotos
2024.08.14. 08:23

A Soproni Járási Ügyészség vádat emelt egy párral szemben, akik valótlan tartalmú hirdetések feladásával közel hatmillió forint kárt okoztak.

A vádirati tényállás szerint a jelenleg 28 éves férfi és öt évvel idősebb párja a 2021. év vége és 2023 nyara közötti időben számos esetben hirdetett eladásra különféle nemlétező termékeket, illetőleg nemlétező bérbevehető ingatlanokat. Szinte minden esetben előleget kértek, majd az összegek beérkezését követően elérhetetlenné váltak. Cselekményükkel, melyeket beismertek, közel hatmillió forint kárt okoztak.

Az ügyészség őket a csalások elkövetésével és ezen felül 42 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolta meg. Ezen utóbbi bűncselekmények azáltal valósultak meg, hogy az elkövetők hamis számlákat küldtek a sértetteknek a befizetett összegekről.

A vádlottak közül a nő letartóztatásban várja az eljárás folytatását, tekintettel arra is, hogy korábban már négyszer volt büntetve csalási cselekmények miatt, de egy további ügy kapcsán is bírósági eljárás van vele szemben folyamatban, ugyancsak hasonló cselekmények elkövetése miatt.

Az ügyészség a vádiratban – egyebek mellett – arra tett indítványt, hogy a bíróság beismerés esetén a nőt három, a férfit két év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélje, és a bejelentett polgári jogi igényeknek adjon helyt.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség
Illusztráció: Depositphotos

Kapcsolódó témák: #bíróság | #csalás | #eljárás | #hirdetés |