Megkezdték a felkészülést a győri kosaras lányok

Győr+ Fotó: SERCO UNI Győr
2024.08.14. 13:21

Szerdán délelőtt megtartotta a 2024/25-ös szezon első edzését a SERCO UNI-Győr női kosárlabda-csapata.

Cziczás László vezetőedző mindössze három játékossal tudott dolgozni ma a válogatott behívók miatt. A három játékos, aki belevágott a munkába: Bach Boglárka, valamint két új igazolás, Darcee Garbin és Wentzel Nóra.

„Nagyjából két hétig leszünk ennyien. A válogatottak a vb-előselejtező után egy hét pihenőt kapnak, majd bekapcsolódnak a munkába. A lengyel játékosunk, Weronika Telenga a 3×3-as válogatottal van jelenleg, Bridget Carleton a WNBA-s kötelezettségeinek tesz eleget, és később érkezik Cyesha Goree is. Érdemi munkát igazán ekkortól kezdve tudunk majd végezni, de akik most itt vannak, már nagyon várták, hogy elkezdődjenek az edzések. Nyilván most inkább egyéni képzés jellegű lesz a munka. A felkészülés során természetesen edzőmeccseink is lesznek, illetve a bajnokság első fordulóit is még a csapatépítésre szeretnénk felhasználni, természetesen az eredményességet szem előtt tartva” – mondta Cziczás mester weboldalunknak.

A keret többi része tehát a válogatottaknál dolgozik, így gyakorlatilag edzésben vannak, és reméljük, sérülés nélkül, sikerélményekkel gazdagodva, jó formában térnek majd vissza Győrbe.

A magyar válogatottal Ruandában szerepel Dombai Réka, Dubei Debóra és Kiss Virág, továbbá Angyal Barbara is, aki életében először kapott behívót a felnőtt nemzeti csapatba. Ruff-Nagy Dóra azonban nem lehet ott Afrikában, mivel kisebb sérülést szenvedett, ám hamarosan csatlakozhat a győri felkészüléshez.

A lengyel 3×3-as válogatottal készül a bécsi Európa-bajnokságra Weronika Telenga, míg Cyesha Goree és Bridget Carleton később csatlakozik a csapathoz. Utóbbi érkezését WNBA-csapatának, a Minnesota Lynxnek a szereplése határozza meg. Jelenleg a 3. helyen állnak az alapszakaszban, így jó esélyük van pályaelőnyből kezdeni szeptember 22-én induló rájátszást.

Forrás: gyorikosar.hu

Kapcsolódó témák: #SERCO UNI Győr |