Bulizók a vízben, zajlik a kutatás a Dunán!

Győr+ Fotó: police.hu
2024.08.15. 08:35

Bulizókat sodort a Dunába az Ördög-árok kifolyóból kizúduló csapadékvíz az Erzsébet hídnál. A rendőrök és a tűzoltók azonnal megkezdték a folyószakasz átkutatását.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába augusztus 15-én hajnali 3 óra körül arról érkezett bejelentés, hogy az Erzsébet híd budai oldalán, az Ördög-árok kifolyónál emberek sodródtak a Dunába. A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hajóit azonnal a helyszínre irányították, és megkezdték a segítségre szorulók keresését, a BRFK és a Készenléti Rendőrség munkatársai a parton folytatták a kutatást, míg a Budapesti Közlekedési Központ melegedőbuszt biztosított. Néhányan saját erejükből ki tudtak úszni, őket kisegítették a vízből. A mentők három embert vittek kórházba. 

A budapesti rendőrök adatgyűjtést folytattak, és meghallgatták a helyszínen lévőket. A rendelkezésre álló adatok szerint zenés rendezvényt tartottak az Ördög-árok kifolyónál, ahonnan a hirtelen kizúduló csapadékvíz több embert a sodort a folyóba. Bár a helyszínen meghallgatott mintegy 30 tanú nem jelezte, hogy bárki eltűnt volna, a vízirendészet hajói folytatják a folyószakasz átfésülését. 

Az eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja. 

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #Duna | #kutatás | #rendőrség |