Bruna de Paula és Fodor Csenge is személyesen tesz az ETO jövőjéért

Győr+ Fotó: Audi ETO KC
2024.08.15. 15:47

Bruna de Paula és Fodor Csenge meglátogatták a Győri ETO KC Akadémia 1-es csapatát egy edzésen, hogy segítsék a fiatalok fejlődését személyes tapasztalataik megosztásával

Kun Attila játékosai pozitív élményekről számoltak be a közösen töltött edzést követően és hangsúlyozták, hogy különleges lehetőség a világ legjobbjaitól testközelből tanulni.

A felkészülési időszakban a kondicionális és taktikai alapozás közé egy-egy poszt specifikus képzés is belefér az akadémián. Az elmúlt alkalom egy fokkal különlegesebb volt Akadémia 1-es játékosaink számára, ugyanis a világ legjobbjaitól tanulhattak. Csenge edzésbe is állt, hogy testközelből segítse a fiatalokat, míg Bruna az olimpia fáradalmait kipihenve tanácsaival segített a lányokat egy-egy feladat közben.

Az akadémistákat a nem mindennapi edzésről kérdezte a klub honlapja:

„Nagy élmény volt úgy edzeni, hogy Csenge és Bruna ott volt köztünk. Csenge aktívan edzett is velünk, végig nagyon pozitívan állt a csapathoz. Rengeteg segítséget adott a védekezésnél, hogyan helyezkedjek, mozogjak. Bruna is sok hasznos tanácsot adott a mozdulatok helyes kivitelezésével kapcsolatban és be is mutatta azokat, amit testközelből látni hihetetlen volt. Ezek az edzések megszínesítették a felkészülési időszakunkat, remélem, lesz még hasonló kezdeményezés.” – mondta Hajdú Sára (#77) az edzés után.

„Nagyon megtisztelő olyantól tanácsot kapni, aki már nyert BL-t és aki saját erősségeit tapasztalatait adja tovább nekünk fiataloknak! Hatalmas motivációt ad, hogy ott van és segít minden tudásával, meglátásaival! Hihetetlen milyen gyorsan cselez, milyen dinamikával, mekkorát tud ugrani. Ezt a tudást nagyon szeretném tőle átvenni és elsajátítani.” – mesélt Mészáros Anna (#40) a Brunával töltött tréning után.

„Hatalmas élmény volt, hogy velük edzhettünk és megtapasztalhattuk kicsit a felnőtt légkört. Mindenben nagyon segítőkészek és kedvesek voltak. Rengeteget tudtunk tanulni tőlük az egyéni képzésen és a tempó is teljesen más volt. Nekünk szélsőknek különösen nagy segítség volt Csenge jelenléte, hogy testközelből láttuk a technikáját. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokat fejlődtünk ezáltal.” – mesélt Császár Dorka (#37) az élményekről.

„Először is nagyon nagy megtiszteltetés ilyen neves játékosokkal nap, mint nap együtt edzeni, illetve tanulni tőlük. Nagy motivációt ad látni, hogy Csenge mire képes. Nagy lendületet ad az edzésnek, illetve sok tanácsot kapunk tőle, nem csak mi szélsők, hanem az egész csapat is.” – mondta a DVSC csapatától most nyáron akadémiánkra érkező Zákányi Janka (#86).

Szöveg és forrás: gyorietokc.hu