Városházi adomány a vadmentőknek

Szerző és fotó: Garamvölgyi Imre
2024.08.15. 16:59

Megnövekedett a macskalétszám a fertőszentmiklósi BoRóka Állatotthon és Vadsimogatóban. A cicáknak azonban kevés elesége volt, ezért közösségi gyűjtést szervezett a Győrben is tevékenykedő vadmentő alapítvány számára városunk önkormányzata.

A két hetes akció során a győri városháza dolgozói, a Puha Praclik Egyesület és az Emberek az Állatokért Alapítvány, valamint a Szurkolók az Állatokért Alapítvány Győr jóvoltából megközelítően 300 kilogramm száraz és nedves eledel gyűlt össze, amelyet augusztus 15-én adtak át a városháza munkatársai az Állatotthon vezetőjének, Gergácz Ottónak.

BoRóka Állatotthon és Vadsimogató története egy nadrágszíjnyi parcellán kezdődött 2001-ben, mára a park területe meghaladja a 2 hektárt és körülbelül 400, többségében mentett állat él rajta. Az ötletgazda, tulajdonos Gergácz Ottó tisztán adományokból tartja fenn az időközben valódi vadfarmmá növekedett állatotthont. Munkatársaival és önkéntesekkel napi 24 órában gondozzák a magukra hagyott állatokat.

A parkban szinte minden megtalálható a hazai házi- és vadállatokból. A vadászgörényektől a szarvasmarhán és a különféle sertésfajokon át egészen az aranysakálig. De itt él például a közelmúltban Győrből megmentett őzbak is, akit megtalálójának a kérésére Margarétának kereszteltek el.

Királyfi Péter, a városháza ellenőrzési referense elmondta, a segítségkérést megkapva, szinte azonnal gyűjteni kezdték az adományokat.

„Példaértékű az összefogás, amit a városházi dolgozók tanúsítottak. Pillanatok alatt elkezdtek gyűlni a száraztápos zacskók és a macskakonzervek az irodában. A kollégák mellett komoly adományt kaptunk két civil állatmentő szervezettől is. Jelenős mennyiségű táppal járult hozzá az akciónk sikeréhez az Emberek az Állatokért Alapítvány és a Puha Praclik Egyesület valamint a Szurkolók az Állatokért Győr  is”– mondta Királyfi Péter, a gyűjtés megszervezője.

A BoRóka Állatotthon vezetője az adomány átvétele után megköszönte minden adakozónak a segítséget.

„Nagyapám öröksége az állatszeretet, napi 24 órában mentem a bajba jutott, sérült, elárvult állatokat. Ápolom, gondozom, ellátom őket. Mindezt 2023 végéig adományokból tartottam fenn. Szerencsére sok ember gondolkodik úgy, mint én, így soha nem szenvedtek hiányt semmiben védenceim. Nagy öröm látni, hogy ilyen villám akcióban is ilyen sokan tudnak és akarnak adományozni eleséget a rászoruló állatoknak”– mondta Gergácz Ottó.

A park a nagyközönség számára is látogatható: egy gombóc fagyi áránál olcsóbb belépő fejében akár egyedileg, de csoportosan is bejárható.