Marad a hőség, de van esély záporra is

Győr+ Fotó: Pixabay
2024.08.16. 06:30

Pénteken a túlnyomóan napos időt csak néhol északkeleten, illetve estefelé Sopron környékén szakíthatja meg zápor, zivatar. A középső és keleti tájakon helyenként megélénkül a légmozgás, erős, viharos széllökések viszont csak záporok, zivatarok környezetében lehetnek. Délután 33-40 fokot mérhetünk.

Szombaton marad a forróság, a hajnal sem igazán hoz felfrissülést, reggelre mindössze 17-25 fokig csökken a hőmérséklet, majd napközben 32 és 40 fok közé emelkedik. A napsütés mellett kezdetben északon-északkeleten, délután helyenként a Dunántúlon fordulhatnak elő záporok, zivatarok, melyekhez erős, viharos széllökések társulhatnak, ezt leszámítva gyenge, mérsékelt marad a légmozgás.

Vasárnap egy hidegfront előterében szórványosan már kialakulhatnak záporok, zivatarok, helyenként akár hevesebb viharok is lecsaphatnak. Többfelé élénk lesz a délies szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb hőmérséklet 32 és 39 fok között alakulhat.

Hétfőn gyakran takarhatják felhők a napot, és többfelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására. Az északi-északnyugati szelet többfelé kísérhetik élénk, erős, nyugaton és zivatarok környezetében viharos lökések. Több helyen mérséklődik a hőség, a csúcshőmérséklet 27 és 37 fok között alakulhat. Keleten tart ki a forróság. Kedden, államalapításunk ünnepén többfelé szeles, fátyolfelhős-gomolyos időre van kilátás elszórt záporokkal, zivatarokkal, 27-35 fokos maximumokkal.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #hőség | #időjárás | #kánikula | #nyár | #vihar | #zivatar |