Hősi halottaikra emlékeztek a tűzoltók Győr-Moson-Sopronban

Győr+ Fotó: Katasztrófavédelem
2024.08.17. 14:16

Két hős tűzoltó vesztette életét a mosonmagyaróvári gátnál történt szörnyű balesetben 1987 augusztus 20-án. Fiatalokat akartak kimenteni a vízből.

Augusztus 16-án a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság képviselői Darnózseli temetőjében, a síremlékeik koszorúzásával emlékezett meg a Mosonmagyaróvári Tűzoltóság állományából életmentés közben hősi halált halt tűzoltókról.

1987. augusztus 20-án a Mosoni-Duna mosonmagyaróvári gátjánál négy fiatal lány kenuval a vízbe borult. Egyiküknek sikerült a partra úszni és segítséggel további két társát is kimenteni, a negyedik lányt azonban nem találták. A vízi balesethez riasztott mosonmagyaróvári tűzoltók kishajója a mentés közben szintén felborult. A parton lévő tűzoltók mentőkötelekkel rögtön megkezdték társaik mentését, azonban Sántha Ferenc alhadnagy és Sághi László alhadnagy életét vesztette.

Az elhunyt tűzoltókról a kollégáik minden évben méltó módon megemlékeznek, a sírhelyek koszorúzásával adóznak a szolgálatteljesítés közben elhunyt bajtársaik emlékének, fejet hajtva bátorságuk, áldozatkészségük előtt.

Forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

Kapcsolódó témák: #gyász | #Győr-Moson-Sopron | #hősi halál | #tűzoltók |