Fülledt idő jön, záporokkal, zivatarokkal

Győr+ Illusztráció: Pixabay
2024.08.18. 08:51

Vasárnap gomoly- és fátyolfelhős idő mellett szórványos záporok, zivatarok alakulhatnak ki, nagyobb eséllyel az ország nyugati részén.

Vasárnap a zivatarokat helyenként felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetik. A délies szél zivataroktól függetlenül is többfelé megélénkül, néhol megerősödik. Hajnalban 15-24 fokot mérhetünk, délután 30-39 fok között alakul a hőmérséklet, de zivatarok környezetében átmenetileg ennél hűvösebb lehet a levegő.

Hétfőn délnyugat felől gyakran megnövekszik a felhőzet, és többfelé, legkisebb eséllyel délkeleten alakulhatnak ki záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső kíséretében. A Dunántúlra a feltámadó északias szél hűvösebb levegőt hoz: itt 27-31, az ország keleti-délkeleti felén 31-37 fok várható.

Kedden, államalapításunk ünnepén többfelé szeles időre, de többórás napsütésre van kilátás, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan még záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A legmagasabb hőmérséklet 29 és 35 fok között alakul.

Szerdán a sok napsütés mellett helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Többfelé lesz élénk, néhol erős az északnyugati szél. Napközben 30-36 fok valószínű. Csütörtökön is túlnyomóan napos lesz időjárásunk. Néhol lehet még zápor, zivatar. Az északias szél többfelé élénk, keleten erős lesz. Délután 29-35 fokra van kilátás.

Szöveg és forrás: idokep.hu

Kapcsolódó témák: #Győr | #hosszú hétvége | #időjárás |