Van megoldás a zöldhulladék elhelyezésére

Földvári Gabriella Fotó: Marcali Gábor
2024.08.18. 11:03

Az országos tűzgyújtási tilalom ideje alatt és azon kívül is megoldást kínál a győri GYHG a városunkban élők zöldhulladékának gyűjtésére és hasznosítására.

A GYHG komplex hulladékgazdálkodási szolgáltatást nyújt – tájékoztatott Nagy Csaba, a cég ügyvezetője. „Családi házas övezetekben a barna fedeles biokukába kidobható többek között az ételmaradék, a lenyírt fű és a falevél, ezeket a kukákat győri GYHG hetente üríti. A lakosságtól származó, háztartási eredetű fás szárú zöldhulladék környezetbarát módon, és ingyenesen leadható a hulladékudvarokban.”

Az ügyvezető azt is elmondta, hogy a jobb kiszolgálás érdekében a hét győri hulladékudvar heti negyvenórás nyitvatartási idejét negyvennyolc órára növelték, a gyors mérlegelést pedig megerősített személyzetet segíti.

A hulladékudvarok használatához magyarországi lakcímkártya szükséges, a hulladékleadásról, a beszállítható mennyiségekről további információ a www.gyhg.hu weboldalon olvasható.

Az ügyvezető felhívta a figyelmet a GYHG saját fejlesztésű Hulladék112 applikációjára, amelyben többek között a hulladékudvarok helye és nyitvatartása is megtalálható a digitális és multimédiás felületeken. Ugyanitt útvonaltervező is segítségünkre van a létesítmények egyszerű megtalálásához.

Nagy Csaba szerint példamutató, hogy a begyűjtött zöldhulladékot a GYHG komposztálja és rekultivációs célokra felhasználja, így megvalósul az anyagok körforgásos hasznosítása.

Kapcsolódó témák: #GYHG | #Győr | #zöld hulladék |