Teke: a győriek is gurítanak a zalaegerszegi világversenyen

Győr+ Illusztráció: depositphotos.com
2024.08.20. 10:05

Újabb rangos világversenynek ad otthont Magyarország, ősszel a teke nagyágyúit láthatjuk vendégül.

A világ legjobb klubcsapatai érkeznek Magyarországra! Október 15. és 19. között Zalaegerszeg ad otthont a XXXV. Teke Csapat Világkupának. A Magyar Teke Szakági Szövetség információi szerint huszonnyolc csapat lép pályájára Zalában. A férfi és női klubcsapatok 15 országból érkeznek. Magyarországot a Szegedi TE és az Ipartechnika Győr SE képviseli a rangos világversenyen.

Az VK első három napján rendezik meg a selejtezőket, ahol kialakul a legjobb négy mezőnye a nőknél és a férfiaknál is, onnan egyenes kieséses rendszerben gurítanak tovább a csapatok. Az utolsó versenynap bonyolítják le a bronzmeccseket, valamint a finálékat.

Bátor Gábor szerint ez a világverseny komoly előrelépést  is jelent a hazai tekének. „Örömteli, hogy az elmúlt évekhez képest rekord létszámú csapat indul Zalaegerszegen. Magyarország igyekszik ezúttal is jó házigazda lenni. 2022-ben BL Final Fourt rendeztünk, de volt korábban pont zalaegerszegi helyszínnel csapat-világbajnokság is” – nyilatkozta a Magyar Teke Szakági Szövetség főtitkára. 

Szöveg: Magyar Tekeszövetség
Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #teke | #világkupa |