Óránként dönt az operatív törzs a budapesti tűzijáték megrendezéséről

MTI Illusztráció: Pixabay
2024.08.20. 16:05

Mostantól óránként dönt az operatív törzs a budapesti tűzijáték megrendezéséről - jelentette be Kovács Zoltán, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője az M1 aktuális csatornán, kedd délután.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta: időjárási szempontból szokatlan helyzet állt elő, a légkörben nagy a bizonytalanság, az előrejelzések azt mutatják, hogy záporok, zivatarok valószínűek, ugyanakkor most ragyogóan süt a nap, és nagy érdeklődés mellett zajlanak a programok.

Nem látjuk még pontosan előre az estét, éppen ezért úgy döntöttünk, hogy óránként értékeljük a helyzetet, az emberek és a rendezvények biztonságát szem előtt tartva, folyamatosan értesítjük az embereket a fejleményekről – tette hozzá.

Elmondta: úgy készülnek, hogy megtartják a tűzijátékot és a Szent Jobb-körmenetet. Szavai szerint az egyházzal egyeztetve abban maradtak, hogy a Szent István Bazilikában tartják a szentmisét, majd ha az időjárás engedi, a körmenetet is.

A rendőrség és a szervezők felkészültek, hogy az időjárási, helyszíni viszonyoknak megfelelően hozzanak döntéseket – jegyezte meg.

Úgy vélte, jelen helyzetben az óránkénti helyzetértékelés a legcélravezetőbb minden helyszínt illetően. Megjegyezte: 20 helyszínen több száz rendezvény zajlott és zajlik.

Az államtitkár szavai szerint minden eszközük, lehetőségük megvan arra, hogy valós időben információt tudjanak közölni és értesítsék a nézőket a változásokról. Gondoskodunk arról, hogy senkinek ne essék baja – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkünk:

Kapcsolódó témák: #augusztus 20. | #Budapest | #tűzijáték | #ünnep |