Fújjon a szél, essen az eső?

Győr+ Fotó: Pixabay
2024.08.21. 06:38

Szerdán egy hidegfront hatására napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, és többfelé kialakulhatnak futó záporok, zivatarok, néhol akár hevesebb vihar is lecsaphat. Sokfelé élénk, erős, helyenként viharos lesz az északi-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 27 és 37 fok között alakul.

Csütörtökön a napsütést elsősorban fátyolfelhők szűrhetik. Egy-egy futó zápor, esetleg gyenge zivatar legfeljebb elszórtan a keleti és az északkeleti tájakon alakulhat ki. Az északias szelet többfelé élénk, keleten és északkeleten erős lökések kísérhetik. Délutánra 26 és 33 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken sok napsütésben lesz részünk, csapadék sehol sem várható. Nyugaton és északnyugaton élénk lökések kísérhetik a délies szelet. Reggelre többfelé felfrissül a levegő, majd délután 29 és 34 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Szombaton is túlnyomóan napos idő várható, esni sehol sem fog. Északnyugaton továbbra is élénk lesz a délies szél. Délután 30-36 fokot mutathatnak a hőmérők. Vasárnap már gyakrabban zavarhatják felhők a napsütést, de csak néhol alakulhat ki frissítő zápor, esetleg zivatar. A legmagasabb hőmérséklet 31 és 37 fok között alakul.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #hidegfront | #időjárás | #nyár | #zivatar |