Napos-fátyolfelhős időt hoz a csütörtök

Győr+ Illusztráció: Depositphotos
2024.08.22. 06:39

Csütörtökön a napsütést elsősorban fátyolfelhők szűrhetik. Csapadék nem várható. Az északias szelet keleten, északkeleten még többfelé élénk, kezdetben erős lökések kísérhetik. Délutánra 25 és 31 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken friss lesz a reggel, az északi völgyekben 9-10 fokig csökkenhet a hőmérséklet, máshol 13-18 fok lesz jellemző. Napközben többnyire derült, napos idő várható. Újra melegszik a levegő, a csúcshőmérséklet 29 és 34 fok között alakul. Nyugaton, északnyugaton feltámadhat a délies szél.

Szombaton már 31-36, vasárnap pedig 33-38 fok közötti maximumokat mérhetünk, a hajnali órák még szombaton hozhatnak nagyobb területen felfrissülést. A napos időt a hétvége során csupán fátyolfelhők szűrhetik, esni sehol sem fog. A délies szél nyugaton, északnyugaton továbbra is élénk lehet.

Hétfőre egy száraz hidegfront hozhat feltámadó északias szelet, főként a Dunántúlon és északkeleten erős, viharos lökések is lehetnek. A Dunántúlon 27-31 fok közé eshetnek vissza a maximumok, a Dunától keletre kitarthat a 31-37 fokos hőség. Napos idő várható, csapadékra kicsi az esély.

Forrás: Időkép
Illusztráció: Depositphotos

Kapcsolódó témák: #hidegfront | #időjárás | #lehűlés | #nyár | #szél |